HEILOVEIEN: Det er daglig leder av butikken Zizzi, Ingvild Viklund, som mandag 10. oktober har begjært oppbud.

Ifølge bostyrer i saken, Bjørn August Krane, er det manglende økonomisk gevinst som er årsaken til at det nå er åpnet konkurs i boet.

Kjeden overtar

– Selskapet i Tromsø blir avviklet. Men den danske kjeden som står bak, og som driver de andre butikkene under samme navn, har et ønske om å overta leiekontrakten slik jeg har forstått det. På den måten vil butikken bli driftet videre, men med andre drivere, sier Krane.

Han opplyser videre at butikken stengte dørene samme dag som det ble begjært oppbud, men at klesbutikken sannsynligvis vil åpne igjen ganske snart.

Midlertidig stengning

– Det er i hvert fall det som er målet. Vi har fått signaler om at den danske kjedeeieren ønsker å drive videre. Når det er franchise, slik det er i dette tilfellet, så er det de som har leiekontrakten og de kan drive videre hvis de vil. Jeg regner med at de er interessert i det slik at de får utnyttet lokalene sine, sier Krane og legger til:

– Jeg vil derfor tro at det kun er en midlertidig stengning, og at butikken er oppe og går ganske snart hvis vi blir enige med kjedeeieren. Det er fem ansatte som blir sagt opp i dette selskapet, men jeg tror at de vil få fortsette som før når butikken åpner igjen.