23. oktober er det duket for årets TV-aksjon, hvor det samles inn penger til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Suksess i vår

Om du derimot skulle ha lyst til å slå to fluer i en smekk og ikke klarer å vente på bøssebærerne, gir Håvard Mørkved og de øvrige medlemmene i Tromsø Røde Kors Hjelpekorps deg muligheten til å både bidra til årets TV-aksjon samt få skiftet til vinterdekk denne uken.

- Vi tilbød oss å skifte dekk i vår for å samle inn penger til innkjøp av en ny firehjuling, og det var en enorm suksess. Vi hadde masse kø og utrolig mange innom på de tre dagene, så nå har vi økt bemanningen og utvidet med en dag, forteller Mørkved.

Over helgen

Dekkskiftet skjer i garasjen deres på Mellomveien (det forgår en del veiarbeid i området så det blir innkjøring fra sør, opp fra Fylkeshuset og forbi Vegvesenet) torsdag til søndag.

Åpningstidene varierer (torsdag 17.00-21.00, fredag 15.00-21.00, lørdag 10.00-18.00 og søndag 12.00-18.00) slik at så mange som mulig skal få muligheten til å komme innom.

- TV-aksjonen blir jo årets høydepunkt for oss, og det er de frivillige i hjelpekorpset som skal gjøre dekkskiftene. Vi er tross alt skolert i det meste, ler Mørkved.

Håper på mange biler

De har fikset betalingsterminal og håper det blir minst like lange køer som det var i vår.

- Vi har fått enorm respons etter at vi la ut innlegget om dette på Facebook. Det har faktisk vært over all forventning, så vi krysser fingrene for at mange tar turen og at vi rekker over alle som kommer, forteller Mørkved og legger til:

- Dette er tross alt en god måte å slå to fluer i en smekk. Dekkene må skiftes uansett og så får du muligheten til å støtte en god sak.