Liverbirds Tromsø, den lokale supporterklubben for fotballklubben Liverpool, solgte fredag og lørdag lodd til inntekt for Kirkens Bymisjon og 23 Foundation, Jamie Carragher sin organisasjon for å hjelpe fattige barn i Liverpool, på Jekta.

– På en uke nå har vi kommet over 23 500 kroner, forteller Jørgen Hjertsen, som sammen med Karl Fredrik Wilhelmsen og Hans Hagensen har ansvaret for julelotteriet.

– Topper fjoråret

Med to måneder igjen til trekning og enda flere lodd som skal selges, er Hjertsen sikker på at de kommer til å tjene inn mer enn i fjor.

– Vi har fått inn omtrent 100 000 kroner, så vi kommer nok til å toppe fjoråret hvor vi endte opp med i underkant av 110 000 kroner, sier Hjertsen.

God salgsdag

Karl Fredrik Wilhelmsen sto på Jekta lørdag, og forteller at loddsalget på Jekta forventes å bringe inn 15–20 % av de totale inntektene.

– Lørdagen er en gulle god dag å selge lodd på Jekta, forteller han.

Wilhelmsen har solgt lodd til supportere av mange forskjellige lag, og forteller at han bare har fått gode tilbakemeldinger – selv fra United-fans.

– Vi er gode venner med erkefiende våre, sier Wilhelmsen og smiler.

Lang premieliste

I premielisten finner man det meste fra årsforbruk av kaffe på Narvesen, til Liverpool-drakt signert av målscorerne fra Champions League-finalen i 2005, da Liverpool slo Milan på straffesparkkonkurranse.

– De som har lyst til å kjøpe lodd, kan enten kjøpe på Bastard når Liverpool spiller kamp, eller ta kontakt med meg, Karl Fredrik eller Hans, sier Hjertsen.