Da naturstranden trengte å få lettere adkomst, viste gjengen seg som særdeles handlekraftig. Grøtfjord bygdelag fikk 50.000 kroner fra Sparebank1 Nord-Norge for å bedre tilgjengeligheten til den vakre stranden, og det arbeidet er nå ferdig.

– Vi har på dugnad fått laget en ny vei ned til lavvoene vi har stående her og en til det påtenkte handikaptoalettet vi jobber med å få opp. Veiene er laget etter kravene til Norsk Handikapforbund, og vi har også fikset høyden på badestampen etter deres krav, forteller Steinar Øvergård, styremedlem i Grøtfjord bygdelag.

For trivselsskyld

Bygdelaget består både av hyttefolk og fastboende i nærområdet, og de har mange planer for hvordan de skal kunne gjøre Grøtfjord enda mer trivelig.

– Med en gang telen forsvinner, går vi i gang med å få laget et handikaptoalett. Det var liksom ikke vits å begynne med det når det ikke fantes en vei ned. Vi ønsker jo at absolutt alle som kommer hit skal trives, så vi har også satt ut redningsbøyer og river. Nå kan folk rake strandflekken de skal sitte på ved behov. Vår herre sender tross alt både godt og vondt fra havet, sier Øvergård.

Kjøkkenplaner

Bygdelaget har ingen inntekter utover det som kommer fra støtteordninger de søker midler fra og utleie av lavvoene med tilhørende badstu og badestamp. Hvis de klarer å finne midler til det, er kjøkken det neste på listen etter at toalettet er på plass til våren.

– Når vi lager mat til arrangementer i lavvoene, oppstår det problemer siden vi ikke har innlagt vann. Da lages maten, og kopper og kar hentes fra hus rundt omkring, og det blir mye styr når alt skal vaskes og fordeles igjen etter på. Det vi håper på er å få laget til et eget kjøkken med innlagt strøm og vann samt et spiskammers i umiddelbar nærhet. Det vil gjøre det mye enklere for oss, og kanskje gjøre det mer fristende for de unge å overta dette når vi en gang går bort, sier Øvergård, og forteller videre om god moral i bygdelaget:

– Vi er utrolig takknemlig for all pengestøtten vi får og at banken har vært så velvillig. Gjengen har god giv, og det er en bra ånd i laget, og vi klarer å få ting gjort. Så da gjenstår det bare å ønske folk velkommen hit slik at alle kan se hvor fint det er i Grøtfjord.