TROMSØ/TRONDHEIM: TV-aksjonen 2016, som i år samler inn penger til Røde Kors, går av stabelen på søndag.

P3s aksjon tyvstarter allerede onsdag når kanalen sender 100 timer direktesendt radio med forskjellige innslag helt fram til søndag. I år har kanalens Urørt-redaksjon valgt Tromsø som tilholdssted torsdag 20. oktober.

– Vi stasjonerer oss på utestedet Circa fra klokken 19.30 på torsdag, sier Urørt-programleder Eirik Høsøien Havelin til iTromsø.

Fire konserter

Publikum betaler akkurat så mye de vil for inngangsbilletten, men siden pengene går til en god sak, håper Havelin at tromsøværingene går foran som et godt eksempel og graver ekstra dypt i lommene når de møter opp.

– Dette er et beløp vi tar med oss til Trondheim og viser fram til resten av landet. Jeg håper patriotismen i Tromsø slår inn og at folk viser seg fra sin beste side.

Havelin forteller at Kajander, Snö, Ponette og Viljar Broks holder konserter under arrangementet.

Duett-utfordring

– Først ut er Kajander og oslobaserte Ponette, som spiller et sett hver. Etter det blir de utfordret til å fremføre en duett som lytterne skal bestemme, sier Havelin.

Han forteller at duettinnslaget blir det eneste livepunktet for kvelden, som ellers byr på både videostream og radiooverføring fra Tromsø.

Havelin skal lede kvelden sammen med Urørt-kollega Ida Eline Tangen. De to kjører DJ-sett mellom artistinnslagene.

– Vi gleder oss veldig til å møte lytterne i Tromsø. I tillegg har byen levert mye bra musikk i det siste, som vi vil vise fram og ikke minst se dem på deres egen hjemmebane.

Aldri vært i Tromsø

Programlederen forteller at tromsøduoen Snö skal avslutte kvelden etter rapperen Viljar Broks.

Selv har programlederen ikke vært i Tromsø siden han var liten, og gleder seg til å sjekke ut byens uteliv.

– Jeg skulle selvsagt fått tid til å sjekke ut naturen også, men det får bli neste gang.