Stadig flere tromsøfolk velger buss foran bil

Per 30. september hadde passasjertallene på kollektivtrafikken i byen økt med 5,3 prosent sammenlignet med fjoråret.

FLERE VELGER BUSSEN: Sammenlignet med 2015 har antall reisende med kollektivtrafikk i Tromsø økt med 5,3 prosent. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det kommer fram i en pressemelding fra fylkeskommunen.

Mindre bilbruk

– Vi er godt i gang med å tilrettelegge for en økning i kollektivtrafikken slik vi har forpliktet oss til gjennom belønningsordningen for bedre kollektivtransport og mindre bilbruk, sier Ivar B. Prestbakmo, fylkesråd for samferdsel og miljø, i pressemeldingen.

Også hurtigbåten har en økning i antall reisende, og fram til september i år valgte 3.000 flere å reise med hurtigbåten, sammenlignet med 2015.

Kostbart

Prestbakmo understreker i pressemeldingen at det på tross av økning i antall reisende, fortsatt er fylkeskommunen som i stor grad finansierer kollektivtilbudet.

– For buss dekker billettinntektene om lag 55 prosent av kostnadene. Billettinntektene på hurtigbåt dekker 42 prosent av de totale kostnadene, og billettinntektene på ferger dekker i underkant av 15 prosent av kostnadene, heter det i pressemeldingen.

– Økningen i antall reisende er gledelig, men forventet, sier Prestbakmo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter