Politiet bekrefter at det pågikk en politijakt etter stjålne kjøretøy på Ringvassøya i Tromsø/Karlsøy kommune.

- Det var et innbrudd i en bilforretning, som vi fikk melding om i dag tidlig. Etter tips satte vi i gang et søk etter kjøretøyene på Ringvassøya, forteller operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer.

Mangler en bil

Han forteller at politiet har pågrepet to personer og funnet tak i alle de forsvunnede kjøretøyene.

- En ble påtruffet av en patruljebil på Ringvassøya og forsøkt stanset. Vi satte opp en kontroll med sperring i nærheten av Hesfjorden hvor bilen ble stanset, sier Meyer.

Han forteller at de to andre bilene ble funnet i et garasjeanlegg på Stakkevollan og på en adresse nærliggende bilforretningen.

Løslatt

Meyer forteller at en av de to som er pågrepet etter aksjonen er løslatt av politiet.

- Den siktede her er en 24 år gammel mannsperson, og er en kjenning av politiet. Vi utelukker ikke at det blir flere pågripelser i saken, sier operasjonslederen.

Bil i Nord

Ved Bil i Nord, som er forhandler av BMW, Volvo, Land Rover, Ford og Opel, bekrefter de at det har vært et innbrudd i deres forretninger.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt et innbrudd hos oss. Mer enn det kan jeg ikke informere om akkurat nå, sier daglig leder ved Bil i Nord, Jan Hugo Svendsen.

Politiet bekrefter at det var en BMW M4, en X4 og en Audi S5 Sportsback som ble stjålet fra stedet. Håvard Larsen, som er salgssjef ved Bil i Nord, bekrefter at det er snakk om en verdi rundt 3 millioner for de tre bilene.