Eivind Hansen (24) fra Tromsø flyttet til London for tre år siden for å ta en bachelor i motefotografi ved London College of Fashion, som han fullførte tidligere i år. Nå jobber han som assistent ved et fotostudio i London og har så langt i år hatt to photoshoots for Wonderland Magazine. Nå har han fått et av sine portrettbilder på trykk i Vouge Ukraina av ungdomsfiksjonforfatteren Jacqueline Silvester.

– Drømmen min har lenge vært å en dag skyte for Vouge, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle få det til allerede som 24-åring. Det er en veldig digg bekreftelse på at jeg faktisk gjør noe riktig, sier Hansen til iTromsø.

Tøft i London

Hansen legger ikke skjul på at det ikke er bare bare å jobbe som fotograf i en av verdens største byer.

– Det er veldig tøft, og husleien er ikke billig her den heller. For kun to måneder siden var jeg sinnssykt stressa for at jeg ikke fikk nok oppdrag inn, men så bestemte jeg meg for å bare fortsette å prøve og spre bildene mine på forskjellige sosiale bildeplattformer og det ser endelig ut til å gi resultater, sier Hansen, og fortsetter:

– Etter at jeg var ferdig med bacheloren min var jeg ganske nedtrykt og lite motivert til å produsere eget arbeid. Når jeg fikk jobben som fotoassistent fikk jeg ny giv og mulighet til å benytte studioet gratis til egne prosjektet. I tillegg får jeg snike i kulissene og observere hvordan store, profesjonelle fotografer jobber og la meg inspirere av det.

Foretrekker artister over modeller

Hansen kommer til Nordnorsk Rådgiver-konferansen i Tromsø i november for å snakke om arbeidet sitt og hvordan veien fra medielinja på Breivang til livet som frilansfotograf i London har vært. Selv om det er motefoto Hansen brenner for, fortrekker han å bruke musikere som modeller fremfor faktiske modeller.

– Det er ofte mer personlighet å trekke fram. Om modellene jeg bruker ser for perfekte ut mister jeg nesten litt lysten til å fotografere dem. Det jeg tjener mest på er nok portretter av skuespillere i London, og det beste jeg vet å se reaksjonene til folk som påstår de er lite fotogene når de får sett resultatet.

– Er det noen spesielle folk du drømmer om å fotografere?

– Det hadde jo vært kult å kunne jobbe sammen med Röyksopp en dag. Jeg hadde nok også dødd om jeg noensinne fikk mulighet til å ta bilder av Kate Bush.