Det tok ikke mange minutter fra Jakobsen la ut innlegget på Facebook, til tilbudene begynte å strømme inn.

«Hei! Jeg er ei 27 år gammel jente som har havnet i den kjipe situasjon at jeg sitter her på en fredags kveld og har ikke råd til å handle inn verken mat eller noen ting til helga», skrev Jakobsen i Facebook-gruppen «Selges/Byttes eller Ønskes kjøpt i Tromsø området» fredag kveld.

– Kommentarene strømmet inn, og på døra fikk jeg levert alt fra multebær og røykelakt til hjemmebakt brød og sjokolade, forteller Jakobsen.

Oppmerksomhet

Rundt 60.000 personer leste om Christines bønn på itromso.no, og flere medier kastet seg også på saken.

– Det er helt surrealistisk at saken spredde seg på en slik måte og i et slikt tempo. Det hadde jeg aldri trodd. Jeg var ikke sikker på om jeg kom til å få noen kommentarer i det hele tatt, da jeg la ut det jeg så på som et lite og relativt ubetydelig innlegg på Facebook, sier 27-åringen.

Mange valgte også å overføre penger til Jakobsen via mobilbanktjenesten Vipps. 27-åringen har fått overført flere tusen kroner, og har ennå ikke fullstendig oversikt over hvor mye hun har fått inn, eller hvor mange som har hjulpet henne med penger.

– Det er i alle fall ikke tvil om at jeg har fått mye. Det har gjort at jeg får mulighet til å betale en del regninger jeg har hatt liggende, i tillegg til at jeg ikke behøver å bekymre meg for mat i ukene fremover, sier Jakobsen.

Negativ

Det er imidlertid ikke alle som er like positivt innstilt til Jakobsens forespørsel om hjelp.

– Jeg har merket meg at det har vært en del negativitet i noen kommentarfelt, og enkelte har beskyldt meg for både det ene og det andre. Jeg har ikke orket å lese alt, fordi jeg tar meg veldig nær av slike ting, sier hun.

27-åringen tror givergleden har vekket misunnelsen hos enkelte.

– Personlig kan jeg ikke forstå hvordan folk kan være misunnelig på det å havne i en slik situasjon at man er så desperat at man må ty til Facebook for å få litt hjelp. Mange har reagert på at jeg har fått penger, men det er viktig for meg å få fram at jeg aldri ba folk om å gi meg penger. Jeg ble oppfordret til å legge ut telefonnummeret mitt for at folk skulle kunne overføre penger, det jeg i utgangspunktet lurte på var om folk hadde noe mat til overs som jeg kunne få.

Takknemlig

Jakobsen klarer nesten ikke å sette ord på takknemligheten hun føler etter det som må kunne sies å ha vært en helg utenom det vanlige.

– Jeg ser ikke den store forskjellen på å spørre om folk har mat til overs, enn å spørre om noen har en sofa å gi bort. Det gjorde heldigvis ikke de fleste andre heller, og jeg setter enormt pris på all hjelpen jeg har fått. Jeg vet rett og slett ikke helt hva jeg skal si, annet enn tusen takk.