– Jeg tror jeg har hatt veldig godt av å gå hele løpet. Fra ekstrahjelp til butikkansatt, fra butikkansatt til butikksjef – og deretter videre til denne jobben. Det har jeg tatt med meg som en god erfaring. Det er viktig å ha en god dialog med butikksjefene og de ansatte, og det tror jeg vi har vært veldig godt tjent med, sier Myrvang, som i forrige uke kunne glise bredt.

Da ble nemlig Jekta kåret til Norges beste kjøpesenter av Nordic Council of Shopping Centers.

– Vi har hele tiden hatt fokus på å være best og størst, og har jobbet mot det. Den prisen er med andre ord vel fortjent, sier hun og ler.

– I tillegg er det ikke bare senteret som gjør det godt. Også flere av butikkene våre og butikksjefene er kåret til landets beste. Og har du gode ledere, får du også gode ansatte.

Myrvang gikk i 2001 fra jobben som butikksjef på Dressmann til å ha ansvar for senteret – som da hadde 28 butikker.

15 år senere er antallet økt til 130.

– Vi har hatt en enorm vekst hele veien. I dag er det 1.200 ansatte her, noe som gjør Jekta til Nord-Norges største private arbeidsplass. I år er det forespeilet en omsetning på 1,9 milliarder kroner, mens vi satser på to milliarder til neste år.

– Du har stått i jobben i 15 år. I dag er det jo vanlig å skifte beite relativt ofte – gjerne etter ti år. Hva får deg til å bli?– Det er drømmejobben! Det har vært enorme endringer her siden 2001, og vi har hele tiden måttet tenke nytt. Og sammen med utviklingen har også jobben forandret seg. Hver dag byr på nye utfordringer. Det er litt uforutsigbart, kan du si, men vi er løsningsorienterte.

Fram til 2012 var Myrvang alene om administrasjonen av senteret.

– Jeg var enkelte dager som vaktmester å regne. Men i 2012 utvidet vi staben med en markedsansvarlig og en driftsansvarlig. I 2015 fikk vi også en sentersekretær.

– Hvordan var det å omstille seg fra å være alene til å ha en stab?– Gud, det var deilig! Dette er en 24/7-jobb hvor man ofte må ta telefoner på kveldstid og i helgene, så å få litt avlastning satte jeg stor pris på.

– Du sier at det er en 24/7-jobb. Hvordan kombinerer du den med familielivet?– Det har gått veldig bra så langt. Man må gjøre de riktige prioriteringene når man er hjemme og sette av tid til familien. Det er tross alt det man har hjemme som er viktigst.

– Apropos krevende jobber og tid. Nå nærmer november og desember seg.– Ja! Det er definitivt de travleste månedene for oss. For enkelte bransjer utgjør disse to månedene omtrent 40 prosent av den årlige inntjeningen. Vi har jobbet med forberedelsene siden januar, og allerede da var åpningstidene i julen spikret. I sommer har vi også arbeidet med å gjøre oss klar til rushet. Det blir ikke noen eventer eller lignende, men vi skal pynte hele senteret, legge til rette for sikkerhet og parkering, og ellers nødvendige forberedelser til juletrafikken. Det er mye som skal på plass. For oss handler det om å legge til rette for en hyggelig handleopplevelse for kundene våre. Det skal ikke være stressende å handle, selv i julerushet.

– Hvordan kobler du av?– Jeg er flink til å koble av, og det å ta seg en helg på hytta på Senja er kjempedeilig. Ellers er toppturer noe jeg setter umåtelig stor pris på. Jeg er veldig glad i å reise og har en plan om å få sett hele verden. Så langt har jeg tatt unna store deler av Amerika og Europa, så nå gjenstår Afrika og Asia. I år var jeg i Kambodsja og Vietnam på sykkeltur, og i fjor syklet jeg rundt på Cuba.

– Hvor går turen neste år?– Det har jeg ikke planlagt ennå, men guttene mine er i Malaysia nå, og det ser veldig bra ut.

– Hva med kjøpesenteret. Hvor går veien videre neste år?– Vi har ingen planer å røpe ennå, men det skjer mye spennende neste år. Mange av våre butikker har femårskontrakter, og i november neste år går flere av disse ut. Mange har allerede forlenget, og vi er i dialog med flere av butikkene om veien videre. Ellers kan jeg love at det kommer flere nye spennende tilbud til senteret, sier Myrvang, som legger til at hun gjerne skulle sett at noen av serveringsstedene på senteret – i årene som kommer – får skjenketillatelse.

– Det å kunne ta seg en øl er noe som blir vanligere og vanligere ved andre sentre rundt om i verden, og det er noe flere kunder forventer av et kjøpesenter.

– Du nevner enda flere butikker. Er Jekta stort nok, eller må dere utvide ytterligere?– Da vi utvidet sist, la vi til grunn at vi skulle bygge for et 20-årsperspektiv. Og det er fortsatt tilfelle.

– Hva med parkering og den trafikale situasjonen? Nå kommer jo Ikea også, og flere har meldt sin bekymring om trafikken i området.– Vi ønsker Ikea velkommen. De vil trekke enda flere kunder til Tromsø fra resten av landsdelen, og vi har hele tiden vært klare på at vi ønsker å være en handelsdestinasjon. Når det gjelder trafikken, er det viktigste for oss at Kvaløyforbindelsen kommer på plass. Jeg tror kommunen skal prise seg lykkelig over at vi ligger her vi ligger. Hvis ikke folk hadde stoppet her for å handle på tur til Kvaløya i rushtiden, ville nok korken vært enda større!

– Har dere noen planer om å utvide parkeringsmulighetene her?– Nei, hvert fall ikke ennå. Det er 1.500 parkeringsplasser, og det klarer vi oss med.

Liss Samuelsen, senterkoordinator på Jekta: Laila er helt enestående å jobbe sammen med! Hun har en unik evne til å være til stede, og hun kan det å fornye seg selv. At hun evner å fornye seg i jobben synes jeg er utrolig inspirerende. Hun er først og fremst et medmenneske som alltid har tid, samtidig som hun er utrolig løsningsorientert. Alt løser seg med Laila.
Pål Wilhelmsen, Coop Nord: Jeg har hatt gleden av å arbeide sammen med Laila i 15 år. Hun er energisk, målrettet og positiv. I tillegg er hun meget omsorgsfull, og tar vare på alle mennesker rundt seg. Det gjelder både ansatte, leietakere og ikke minst kunder. Hennes raushet og positive energi gir konstant «god stemning» på Jekta.
Stine Wilsgårds, venninne: - Vi har kjent hverandre i nesten 20 år og har vært gjennom både tykt og tynt ilag. Laila er en veldig nær og god venninne. Hun er ekstremt god til å prioritere - hun vet hva hun vil og hvordan hun skal få det til. Hun kan det å disponere tiden sin.