VINNER: Bastard bar gikk av med seieren i kåringen av byens beste bar. Her heller medeier Frank Reite seierschampagne i munnen til Mads Ystmark, som akkurat har fått seg jobb på stedet. I bakgrunnen feirer Pål Markussen og Lori Ledger.
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

VINNER: Bastard bar gikk av med seieren i kåringen av byens beste bar. Her heller medeier Frank Reite seierschampagne i munnen til Mads Ystmark, som akkurat har fått seg jobb på stedet. I bakgrunnen feirer Pål Markussen og Lori Ledger.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Sprettet champagnen for fast jobb på byens beste bar

Bastard Bar ble den soleklare vinneren i kåringen av byens beste bar. Nå takker gjengen deres trofaste og lojale «bastarder» for prisen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

vignettSTRANDTORGET: Bastard bar seilte til slutt opp som den soleklare vinneren i Mediehuset iTromsøs kåring av byens beste bar. Selv så de på seg selv som «underdogs».

– Vi er den lille, skitne bastarden i byen. Vi er ofte omtalt som lillebroren til Blårock, eller kjellerbaren der rockefolk kommer for å drikke øl, sier Lori Ledger, som er fungerende daglig leder for baren.

Les vurderingen av Bastard her

Favner bredt

Likevel er Bastard bar mye mer enn bare en kjellerbar med øl. Utestedet viser fotballkamper, spesielt Premier League, og er kjent for å være Liverpool-fansens hjemplass. Det er jam hver eneste tirsdag hvor hvem som helst kan komme å spille sammen med husbandet, og Bastard er også den baren som har flest konserter gjennom ett år i Tromsø.

– Vi gir unge band i byen mulighet til å ha en konsert helt uten kostnader, hvor de i tillegg får inngangspengene, sier Ledger.

Fast ansettelse

Mads Ystmark, som er mest kjent som frontmann i pønkebandet The Wolves, spilte sin aller første «ordentlige» konsert på Bastard.

– Vi hadde vel bare spilt i en måned, hvor vi hadde hatt en konsert på Krokenklubben. Det var utrolig lærerikt og viktig at vi fikk en skikkelig konsert her på Bastard, sier Ystmark, som bare var 14 år da han spilte på Bastard.

Nå har musikeren rukket og blitt 20 år. Det belønnes med fast ansettelse bak bardisken på byens beste bar.

– Jeg har visst lenge at dette er byens beste bar, sier Ystmark.

Les alle anmeldelsene av alle barene her

Mobiliserte

CHAMPAGNESPRUT: Medeier Frank Reite spretter champagnen for at Bastard bar vant kåringen «Byens beste bar» hos iTromsø. I bakgrunnen jubler Pål Markussen (daglig leder), Lori Ledger (fungerende daglig leder), Mads Ystmark (medarbeider) og Oda Lian (medarbeider).Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Ledger, som har vært med på å drive baren i hele syv år, skryter av den lojale gjengen som visste å stemme på baren i hard konkurranse mot Maskineriet.

– Folk setter pris på oss. Det har vi merket nå under avstemmingen. Vi er evig takknemlig for dem som gjør jobben vår til et trivelig sted å være.

Bastard bar har tidligere blitt tildelt støttemidler fra både Kulturnæringsstiftelsen, Musikkutstyrstøtteordningen, Tromsø kommunes kulturpris og Norsk kulturråd.

– Vi brenner for dette. Bastard er ingen stor business for oss, men mer en hobby, sier Ledger.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: