I går presenterte Alfheim Stadion AS og arkitektfirmaet 70N sine planer for boligutbygging på Alfheim.

I planene er det lagt opp til blokk for bolig og næringsliv langs hele kortsiden bak sørmålet på Alfheim, og også boligblokk ved TIL-huset på nordsiden.

"Vi er veldig positiv til utbygging på Alfheim, men dette er rett og slett grusomt" skriver supporterklubben Forza Tromsø på Twitter i dag og legger ved en skisse av planene.

- Må tenke langsiktig

Meldingen har på kort tid vakt stor debatt i det sosiale mediet, og har blant annet fått støtte fra TIL-legende Ole Martin Årst.

Supportersjef Morten Killingberg utdyper synspunktet til iTromsø.

- Løsningen synes jeg er synd. Det er ikke inkludert noen tribune verken i nord eller sør, sier Killingberg og fortsetter:

- Jeg mener at når man bygger ut området her, så har man kanskje et 50- til 100-årsperspektiv. Da er det dumt å bygge en boligblokk helt inntil banen uten å ha noen tribune der. Du vil ikke ha noen mulighet i ettertid til å sette opp en provisorisk tribune en gang.

Skrekkeksempelet Bodø

Supporterlederen har fulgt TIL på bortebane til mange arenaer, og har noen klare synspunktet på andre løsninger.

- I Bodø har de en grusom kortside med en blokk med treningssenter og leiligheter, viser Morten Killingberg - og frykter altså lignende konsepter på Alfheim.

Et prakteksempel mener han man finner på Sogndals Fosshaugane Campus - arenaen som er et samarbeidsarena med høyskolen i bygda.

- Der har de en kjempefin stadion som ikke er alt for stor for deres behov, hvor de har tatt fem-seks rader på hver kortside til tribune. Det skaper mer stadionfølelse, og ser mye finere ut rett og slett, sier Morten Killingberg.

- Jeg ønsker ikke at TIL skal bygge ut bare for at det skal se fint ut, men det handler altså også om å kunne ha kapasitet i et veldig langsiktig perspektiv.

TIL-leder: - Mulighetene er åpne

TIL Holding-leder Per Aronsen svarer først og fremst på kritikken med å understreke at ingen endelig beslutninger er tatt.

- Tegningene viser ikke et helt fastlåst bilde. Det er et mulighetsbilde. Vi har litt til på oss til å tenke rundt det frem mot mulig byggestart i 2018, sier Per Aronsen.

- Hva tenker TIL om mulighetene og et eventuelt behov for tribune langs kortsidene?

- Det er en vurdering vi er nødt til å gjøre. Vi må først se hvordan vi skal bygge ut. Det er ikke endelig besluttet.

- Hva tenker du om en løsning som for eksempel i Bodø?

- Tanker å prøve å få litt erfaringer fra andre steder nå om hva som er gjort rundt stadion. Der er det flere arenaer i Norge som har gjort ulike ting, sier Aronsen.