TROMSØ: I fjor inviterte kjøkkensjefen hos Mathallen Eyvind Hellstrøm for å sette opp en egen meny i Tromsø. Nå gjentar de suksessen som ble solgt ut på bare fire timer i 2015.

– Hellstrøm er veldig hyggelig og vi var veldig spent når han kom inn på kjøkkenet i fjor. Vi hadde en veldig fin dag sammen når vi holdte på og laget menyen, sier Gunnar Jensen, som er kjøkkensjef på Mathallen.

To dager

I fjor valgte Hellstrøm og Jensen en meny på røykelaks, lutefisk og reinsdyr, hvor man avsluttet med en multerett til dessert.

– Det ble litt Jørn Hoel-stil over det hele. I år blir det noe av det samme i år. Hellstrøm var veldig interessert i lutefisken siden den ble så bra i fjor. I år skal vi også forsøke oss på kongekrabbe, og jeg ser for meg at det blir en reinsdyrrett. Det må være lokalt og nordnorsk, sier Jensen.

I fjor solgte Mathallen ut arrangementet på under fire timer. I år kjører de en ekstra dag sammen med Hellstrøm.

– Vi annonserte det lørdag ettermiddag. Mot slutten av dagen var 20 prosent av plassene tatt, sier Jensen.

Vil ha flere gjestekokker

Jensen forteller at både han og kjøkkengjengen var nervøs i forkant av Hellstrøms besøk. TV-kokken er kjent for å ikke legge noe mellom når han besøker restauranter som trenger hjelp for å bli bedre gjennom TV-programmet «Helstrøm rydder opp».

– Man tenker jo at man vil gjøre et best mulig inntrykk, men det virka som vi hadde det veldig greit hos oss. Han fortalte at han hadde en veldig fin dag hos oss.

Mathallen har ved flere anledninger hatt både gjestekokker og vinkvelder med vineksperter på sin restaurant. Nå håper Jensen at det skal bli mer av dette.

– Vi vil gjøre mer av det samme og inviterer kokker til det vi kaller gjestespill, slik at vi kan lage spennende menyer og gode opplevelser.