HJORT: Jens Johan Hjort er særdeles fornøyd med Venstres alternative budsjett. Foto: Ronald Johansen (Foto: Ronald Johansen)

HJORT: Jens Johan Hjort er særdeles fornøyd med Venstres alternative budsjett. Foto: Ronald JohansenFoto: Ronald Johansen

STATUS: Dette er Facebook-statusen som Hjort la ut.

STATUS: Dette er Facebook-statusen som Hjort la ut.

1 / 2

Hjort flørter med Venstre-overgang

Da Venstre la fram sitt alternative statsbudsjett, så Tromsøs tidligere Høyre-ordfører Jens Johan Hjort grønt.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Den folkekjære eks-ordføreren er i dag leder av advokatforeningen, og ble svært fornøyd da Venstre la fram sitt alternativ budsjett.

– Jeg er sånn skrudd sammen at jeg liker å skryte av folk som gjør noe riktig, og i dette tilfellet gjør Venstre åpenbart noe helt riktig når de foreslår fri rettshjelp, sier Hjort.

Hjort + Venstre

Hjort la tirsdag ut en facebookstatus som fikk flere til å spekulere i om han ville bytte parti.

«I love Venstre! I alternativt budsjettforslag går de mot kutt i fri rettshjelp. Jeg må vurdere politisk Bosman-overgang!»

En Bosman-overgang er en fotballreferanse til overganger spillere kan gjøre mellom klubber når kontrakten er gått ut.

LES OGSÅ: «Comeback for Jens Johan Hjort?»

Hjort kan likevel berolige nervøse Høyre-velgere.

– Statusen er litt humoristisk og for å vise at Venstre gjør noe veldig bra. Det betyr ikke at jeg skal bytte medlemskapet, men jeg klarte ikke dy meg.

– Du er jo en lyseblå Høyre-mann, så en overgang til Venstre ville kanskje ikke vært så stor?

– Ja, jeg er lyseblå og stolt av det. Derfor er jeg ofte kritisk til mitt eget parti og regjeringen. Hvis noen mener at jeg er mørkeblå, ville jeg likt det dårlig. Så skal jeg også innrømme at når jeg har tatt valgtester på nettet, så har jeg av og til havnet på Venstre. Men det blir nok ikke aktuelt med noen partiovergang, for jeg er godt plantet i Høyre.

Demokrati

Fri rettshjelp er en av Hjorts hjertesaker.

– Jeg ser på fri rettshjelp som et fundament i et demokrati og i en rettsstat. Det at Norge har et anstendig rettsnivå til dem som har dårlig råd, er svært viktig. Forslaget til regjeringen med kutt og innsparinger i fri rettshjelp går ut over dem som trenger det mest, sier han.

LES OGSÅ: Advokatene fra hit-dokumentar kommer til Tromsø

I regjeringens forslag er det lagt opp slik at advokatene kan jobbe mens de er på reise til klientene. Det mener Hjort er et usedvanlig dårlig forslag.

– Det går jo ikke. I Nord-Norge er avstandene store, og man kan ikke jobbe mens man kjører bil, maks ta et par telefoner. Og tar man kollektivtransport eller fly, er det helt umulig. Advokater har en streng taushetsplikt, og bare det å åpne en mappe med en sak, slik at sidemannen eller kvinnen kan se hva som står der, gjør at man bryter taushetsplikten. Nettopp derfor er forslaget til Venstre så viktig, og jeg håper de får gjennomslag for det i forhandlingene.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: