Fredag formiddag åpnet årets begivenhet for alle som tenker hus og hjem. Arrangør Ronny Bjørnsen sier at 76 utstillere er på plass. Spekteret på årets messe er bredt – fra bil til spekepølser. Nytt denne gang er at også flere, store aktører er representert.

Benyttet sjansen

Marie Nilsen har brukt den siste tiden til å oppsøke ulike kjøkkenleverandører:

– Jeg kom til boligmessa fordi to leverandører er her. Jeg har avdelt kjøkken i leiligheten, er jeg ikke avhengig av å tilpasse fargene etter resten. Men jeg ønsker noe lyst og klassisk og er mottakelig for gode innspill, sier tromsøjenta.

Netthandel

To andre tromsøjenter, Ronja Worum og Marianne Berg Johnsen, står bak nettbutikken Woroom. De viste seg fram på sin første messe med interiør og møbler:

– Vi startet opp for to år siden. I vårt første hele driftsår i fjor, fikk vi en omsetning på 1,6 millioner kroner og et positivt resultat.

– Så langt i år er inntektene økt med 65-70 prosent. Det viser at netthandel er noe folk benytter seg av.

LES OGSÅ: Stor guide til inspirasjon for hus og hjem (for abonnenter)

Hele landet

Woroom-jentene, som begge er utdannet innen design, forteller at de har hele landet som kundenett. Deltakelsen på årets messe er for å markedsføre seg lokalt – at tromsøfolk i større grad skal havne på kundelisten.

– Vi har nylig startet med møbler – noe som har blitt en suksess, sier Worum og Johnsen.

Snart flytting

Om kort tid er Tromsø Flis AS – det vil si Flisekompaniet, Varmefag og Drømmekjøkken – på plass i egne lokaler i Alkeveien. Ifølge Jørn Iversen blir de totalleverandør av alt du trenger til boligen.

– Det eneste vi mangler er byggevarer. Derfor bruker vi anledningen til å vise oss fram og for å gjøre tromsøfolk oppmerksomme på at vi har tatt opp salget av en rekke produkt som har vært fraværende de siste årene, sier Jørn Iversen som har ovner og peiser som sitt spesialfelt.