Karlsen bor i Alveveien like ved Langnesbakken, og valgte i februar å sende inn en etterlysning til kommunen med forslag om skilt han mente burde settes opp for å informere om den bratte stigningen opp Langnesveien. Da hadde han sett seg lei av alle lastebilene som ikke kom seg opp og ble stående bom fast på vinterføre.

Med en ny vinter på trappene håper han skiltene Tromsø kommune har satt opp i området vil bidra til tryggere ferdsel både for gående, syklende og kjørende i det som på folkemunne kalles «dødssvingen».

Vitne til farlige situasjoner

– Jeg synes det er kjempebra at de har fått opp skilt med advarsel langs Kvaløyveien. Jeg ser også at det er ytterligere utbygging på gang oppi bakkene her, så da kommer det nok til å være enda mer tungtransport opp veien i Langnesbakken. Jeg håper skiltingen hjelper og at det blir en forbedring sammenlignet med fjoråret, sier Karlsen.

Som nabo til Langnesveien fortalte han i vinter at han flere ganger hadde vært vitne til farlige situasjoner fordi kjøretøy måtte rygge ned og snu ettersom veien var sperret av lastebiler lenger oppe i bakken. Skilt av typen «bratt stigning» var da fraværende før vogntogene tok av i rundkjøringen på vei opp Langnesbakken.

Nå krysser han fingrene for at lastebilsjåførene ikke lenger får seg en overraskelse når de kommer midt i bakken og innser litt for sent hvor bratt det faktisk er.

Har satt opp fareskilt

Sten Jarle Jensen, trafikktekniker i Tromsø kommune, forteller at skiltingen i området kom på plass i mars etter flere innspill om trafikale utfordringer i området. Han forteller at Karlsens forslag om skilting var en del av grunnlaget for at kommunen så nærmere på saken og prioriterte å få opp skilt.

– Det er satt opp fareskilt som angir bratt bakke med en stigningsprosent på ni prosent. Det er også oppgitt med avstandsavregning på 0,45-1 kilometer med pilangivelse hvor stigningsforholdet gjelder. Det er skiltet mot rundkjøringen både mot nord og sør.

– Vi lytter gjerne til innbyggerne og gjør vurderinger ut fra det. Med en slik type varsling i området så vil man vite om problematikken som er i Langnesbakken. Enten det er norske eller utenlandske trailersjåfører så vil alle kunne skjønne det, sier Jensen.