FLØYAHALLEN: – Hvert år tror vi at vi har nådd en topp, men nå øker vi år for år, sier en storfornøyd Ronny Bjørnsen, prosjektleder for boligmessen.

Fra sitt improviserte kontor ved inngangen til messehallen har han hatt orkesterplass til den nye publikumsrekorden i hele helgen.

Mann av huse

– Folk har gått mann av huse til en messe som er større enn noensinne. Klokken 11.30 på lørdag var parkeringsplassen full, og det var armer og bein overalt, men det er jo dette vi driver med, så det liker vi, sier Bjørnsen.

Mens det på fredag var en økning på 4,5 prosent i forhold til fjoråret, så man en økning på 15 prosent på lørdag. Da iTromsø besøkte messen søndag ettermiddag, passerte de akkurat besøkstallet fra 2015.

Lokale butikker

Bjørnsen gleder seg over at man for første gang har med seg store aktører som Elkjøp, Neumann Bygg og Coop Obs! bygg.

– Vi har også med oss den lokale interiørbutikken WoRoom for første gang. Det synes vi er ekstra artig, sier Bjørnsen.

I WoRooms bod midt i messeområdet sto Marianne Berg Johnsen og Ronja Worum på for å vise hva butikken deres har å tilby. De gleder seg over mottakelsen de har fått.

Mer enn varmepumper

– Folk er interesserte og positive. Vi får også tilbakemeldinger om at mange synes det er trivelig at det er mer på boligmessen enn bare varmepumper, sier Johnsen.

Derfor har det gått en del kopper og julepynt.

– Men folk har også handlet bord og stoler fra oss, men det er jo ikke noe de kan ta med seg akkurat nå, sier Worum med et smil.

Carina Indreberg var en mange som stakk innom WoRoom mens iTromsø var på besøk.

Millionpremie

– De har veldig mye fint som fenger min interesse. Dessuten vet man jo at dette er kvalitetsprodukter fra en lokal butikk, sier hun.

Like ved treffer vi på Wenche Lill Aune og Mikael Otting. De har et ønske på denne messen som de håper skal gå i oppfyllelse.

– Vi har meldt oss på konkurransen om å vinne oppussing for en million kroner. Vi var egentlig ikke ute etter noe spesielt, men nå håper vi å vinne, sier Aune.

Og etter nok en vellykket boligmesse kan prosjektleder Bjørnsen glede seg over at utstillerne til neste års messe allerede har meldt seg på.

– Det er lagt over halvfullt allerede. Da er det greit å være prosjektleder, avslutter han.

GRUNN TIL SMILE: Prosjektleder Ronny Bjørnsen har allerede solgt halve arealet til neste års messe før han har avsluttet årets utgave.
VINNERE?: Wenche Lill Aune og Mikael Otting håper å vinne oppussing for en million kroner.
VAKTER: Uten frivillige fra IF Fløya ville det vært vanskelig å arrangere messe. – Dette må vel sies å være en grei jobb, sier Bjarne Woll og Christin Reinholdtsen.
TØFLER? Disse søte tøflene fra lokale Asante Crafts dukket opp blant tilbud om strøm, kabel-tv, boblebad, alarmer, biler, kjøkkenutstyr, leker, møbler og hvitevarer. På boligmessa får man tydeligvis alt man trenger til huset.
SOLGT: Lappen inne i oven til høyre avslører at den er solgt, men at den sannsynligvis var for tung til å bære med seg.