Boreriggen «Songa Enabler» skal i vinter ligge utenfor Tromsø istedet for ved Polarbase i Hammerfest.
            (Foto: Songa Offshore)

Boreriggen «Songa Enabler» skal i vinter ligge utenfor Tromsø istedet for ved Polarbase i Hammerfest.Foto: Songa Offshore

Borerigg skal lagres ved Olavsvern

«Songa Enabler», boreriggen som i dag borer på Snøhvit-feltet, skal i vinter lagres ved Olavsvern utenfor Tromsø.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det melder NRK Finnmark fredag.

NRK skriver at Polarbase i Hammerfest hadde forberedt seg på å få oppdraget, men at riggjobben nå har gått til Tromsø.

– Vi har hatt en prosess gående, og etter en objektiv og helhetlig vurdering falt valget på Olavsvern. Vi tar inn «Songa Enabler» rundt 1. desember, sier direktør for Songa Offshore, Bjørnar Iversen, til NRK Finnmark.

Valget falt på Olavsvern til tross for at den nedlagte marinebasen utenfor Tromsø ikke er en oljerelatert base.

– Vi skal gjøre veldig lite til ingenting med riggen. Det blir opplag med strøm og det som skal til. Vi hadde det vi trengte på Olavsvern, utdyper Iversen overfor NRK og legger til at prisen har vært avgjørende for valget.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: