Ifølge vaktmester Kjell-Inge Håkonsen må publikum fortsatt smøre seg med tålmodighet. I sommer måtte han foreta en kontrollert tømming av attraksjonen som inneholdt 90.000 liter sjøvann.

Kartlegger

– Lekkasjen var både uventet og kjedelig – ikke minst for publikum. Derfor har vi hentet inn eksperthjelp for å finne årsakene. Prøver og analyser er tatt av fugene. Nå venter vi på rapporten, sier Håkonsen.

Og før den er i hus, vil ikke eierne av akvariet foreta seg noe.

Skynder seg sakte

– Vi legger ingen planer før årsaken til lekkasjen er avdekket. Sånn sett kan du si at vi skynder oss langsomt. Det ber vi om forståelse for – ikke minst fordi vi vil unngå nye overraskelser i fremtiden.

Her presiserer Håkonsen at tappingen av akvariet er en stor påkjenning på både stål, fuger og glassflatene.

Store kostnader

Så langt har lekkasjen kostet Kystens Hus 100.000-150.000 kroner. Ifølge Håkonsen er det uklart hvem som til slutt tar regningen – eieren, leverandøren eller forsikringsselskapet.

Da vannet begynte å komme ut mellom fugene, mente vaktmesteren at det skyldes dårlig håndverk.

Stor attraksjon

– Vi skulle gjerne vært hendelsen foruten. I løpet av tiden akvariet var intakt, ble det en stor attraksjon på kaikanten – både for store og små. Det er sterkt beklagelig fordi akvariet er blitt en stor attraksjon på kaikanten.

Parallelt med utredningen, har Kystens Hus benytte anledningen til å vurdere sammensetningen av skapninger i akvariet.

Må skilles

– Vi opplevde at både torsken og steinbiten la sin elsk på kongekrabbene – spesielt i forbindelse med skifte av skall. Derfor snakker vi om å bygge et skille mellom disse slik at vi unngår mer dramatikk.

– Fiskene og krabbene har i dag kost og losji hos Polaria. Der blir de til akvariet er fylt og utbedret, sier Kjell-Inge Håkonsen.