– Det er konsertene på hjemmebane vi gleder oss mest til. Da kommer det mye folk, de kan låtene og de synger med, sier trommis Ottar Tøllefsen i Cazadores.

Bandet har nylig kommet hjem fra sin første ordentlige utenlandsturné, der de har varmet opp for den newzealandske, men tysklandsbosatte singer/songwriteren Graham Candy.

Årets turné avslutter bandet nå i kjente omgivelser – på hovedscenen på Driv lørdag 19. november.

– Det er bevisst at det siste showet i år er på hjemmebane. Vi har vært på vår første ordentlige utenlandsturné, og det har vært en stor greie for oss, men det skulle bare mangle at vi avslutter her, sier Tøllefsen.

Stor produksjon

Og tross at bandet nå har fått vist seg fram på scener i både Italia, Tyskland, Sveits og Østerrike, bedyrer Tøllefsen at det på ingen måte er en nedtur å spille i Tromsø.

– Hjemme legger vi alle kluter til og lager en stor produksjon som vi ikke har mulighet til når vi er ute på reise. På lørdag skal vi presentere nye låter, vi skal ha med oss Helle Larsen fra Jadudah som gjesteartist, og vi utvider bandet med Adrian Danielsen på tangenter. Dessuten har vi med oss et veldig kult oppvarmingsband (bandet Virkelig, journ.anm.), og det blir lys og røyk og det hele.

Tøllefsen forteller om en jevnt over veldig bra mottakelse da bandet spilte i utlandet.

– Vi hadde flest jobber i Tyskland, og jeg tror vi alle ble veldig overrasket over kulturen de har for å gå på konsert der nede. I Norge består en turné hovedsakelig av å spille fredager og lørdager, samt at man går på scenen sent. På turneen spilte vi blant annet klokken 20.00 på en søndag, og det var helt utsolgt. Det er et veldig dedikert publikum, mener han.

– Luksus

Bandet følte seg heldig som fikk varme opp for artisten Graham Candy.

– Å være oppvarmingsband er helt topp – det er luksus! Man kommer mer eller mindre til dekket bord. Graham Candy hadde allerede "pløyd marka" nede i Europa, og det nøt vi godt av. De vi spilte for var nok primært der for å se han, men vi fikk vist oss fram. Etter konsertene fikk vi veldig mange gode tilbakemeldinger, og det var mange som "likte" oss på Facebook, eller kjøpte merch etterpå.

Tøllefsen forteller at turneen absolutt fristet til gjentakelse.

– Vi vil gjerne prøve oss på en utenlandsturné også til neste år. Nå har vi fått vist oss litt fram, og det ligger litt i kortene at vi drar tilbake til de samme byene en ny runde.

Etter konserten i Tromsø på lørdag tar bandet sånn halvveis juleferie.

– Det er siste konserten for i år, men vi jobber med ny plate som skal komme ut til neste år. Den kommer vi nok til å fortsette arbeidet med fremover mot jul. Det er en god del jobb som gjenstår, sier han.