Fredag åpnet Tromsø Museum deres nye utstilling «Wildlife Photographer of The Year». Utstillingen tilhører Natural History Museum i London, og består av de beste bildene blant 42.000 innsendte bidragene fra i fjor. Utstillingen kommer hit takket være et spleiselag dannet av museet og fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE).

– Spesielt

– Det er veldig spesielt å få utstillingen hit til Tromsø. Det er så vidt meg kjent første gang den er i Norge, så det er ganske så unik, sier Karen Marie Christensen, formidlingsleder ved Tromsø Museum.

– Kommer hjem

Bildene er som sagt fra fjorårets utstilling, hvor tromsøfotograf Audun Rikardsen hadde med hele seks bilder og vant klassen portfolio.

– Det føles litt som om bildene har kommet hjem. De har vært ute på reise og etter at de ble vist i London fikk jeg enormt med forespørsler, så det føles godt at de nå vises her hjemme også, sier Rikardsen, og fortsetter:

– Jeg har også med tre bilder i årets utstilling i London, i tre forskjellige kategorier.

LI­VET I VANN­FLA­TEN: Portfolioen Ri­kard­sen vant med så på temaet vannflaten og dyrelivet som er avhengig av den. Foto: Audun Rikardsen
SPEK­TA­KU­LÆRT: Rikardsens bil­der er med i ut­stil­lin­gen, men ut­stil­lin­gen har to­talt 100 bil­der fra over hele ver­den og skal stå på museet til 22. ja­nu­ar. Foto: Audun Rikardsen