FOR­NØYD: Edel El­ve­voll (de­kan ved BFE), UiT-rek­tor Anne Hu­se­bekk, Au­dun Ri­kard­sen, den bri­tis­ke am­bas­sa­dø­ren til Norge Sar­ah Gillet og mu­se­ums­di­rek­tør Ma­rit Anne Hau­an. Foto: Rik­ke Lange

FOR­NØYD: Edel El­ve­voll (de­kan ved BFE), UiT-rek­tor Anne Hu­se­bekk, Au­dun Ri­kard­sen, den bri­tis­ke am­bas­sa­dø­ren til Norge Sar­ah Gillet og mu­se­ums­di­rek­tør Ma­rit Anne Hau­an. Foto: Rik­ke Lange

Audun Rikardsen-utstilling hentet til Tromsø

Bildene til Audun Rikardsen har reist over hele verden. Takket være et spleiselag kommer de nå tilbake til Tromsø.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Fredag åpnet Tromsø Museum deres nye utstilling «Wildlife Photographer of The Year». Utstillingen tilhører Natural History Museum i London, og består av de beste bildene blant 42.000 innsendte bidragene fra i fjor. Utstillingen kommer hit takket være et spleiselag dannet av museet og fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE).

– Spesielt

– Det er veldig spesielt å få utstillingen hit til Tromsø. Det er så vidt meg kjent første gang den er i Norge, så det er ganske så unik, sier Karen Marie Christensen, formidlingsleder ved Tromsø Museum.

– Kommer hjem

Bildene er som sagt fra fjorårets utstilling, hvor tromsøfotograf Audun Rikardsen hadde med hele seks bilder og vant klassen portfolio.

– Det føles litt som om bildene har kommet hjem. De har vært ute på reise og etter at de ble vist i London fikk jeg enormt med forespørsler, så det føles godt at de nå vises her hjemme også, sier Rikardsen, og fortsetter:

– Jeg har også med tre bilder i årets utstilling i London, i tre forskjellige kategorier.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø:
 
 •   Rikke lange rikke.lange@itromso.no
LI­VET I VANN­FLA­TEN: Portfolioen Ri­kard­sen vant med så på temaet vannflaten og dyrelivet som er avhengig av den.
      (Foto: Audun Rikardsen)

LI­VET I VANN­FLA­TEN: Portfolioen Ri­kard­sen vant med så på temaet vannflaten og dyrelivet som er avhengig av den.Foto: Audun Rikardsen

SPEK­TA­KU­LÆRT: Rikardsens bil­der er med i ut­stil­lin­gen, men ut­stil­lin­gen har to­talt 100 bil­der fra over hele ver­den og skal stå på museet til 22. ja­nu­ar. 
      (Foto: Audun Rikardsen)

SPEK­TA­KU­LÆRT: Rikardsens bil­der er med i ut­stil­lin­gen, men ut­stil­lin­gen har to­talt 100 bil­der fra over hele ver­den og skal stå på museet til 22. ja­nu­ar. Foto: Audun Rikardsen

Leses nå