Først ut er regjeringspartiet Høyre – som vil ha sitt nominasjonsmøte fredag kveld på Radisson Blu.

Da skal delegatene ta stilling til et forslag fra valgkomiteen der de to sittende stortingsrepresentantene Kent Gudmundsen og Regina Aleksandrova troner øverst – foran Lenvik-ordfører og lokallagsleder Geir Inge Sivertsen. På fjerdeplass finner vi Einar Mustaparta fra Harstad.

Kampvoteringer i nord og sør

Både Finnmark og Norland har gjennomført sine nominasjonsmøter – og på begge stedene bla det kampvoteringer på møtene.

Aspaker har liten tro på at dette vil skje i Troms.

Enstemmig liste

– Vi har lagt fram en liste som vi er enstemmige om, og vi har ingen signaler om at det finnes motkandidater til dem, sier leder i valgkomiteen, Europa-minister Elisabeth Vik Aspaker til iTromsø.

Hun sier videre at partiet "ikke har tradisjon" for å kaste sine representanter når disse er inne i sine første perioder på Stortinget.

Aleksandrova kritisert

– Begge våre sittende representanter er ennå ikke varme i trøya, sier Aspaker.

Regina Aleksandrova har fått kritikk fra enkelte partilag. De mener at hun ikke har kjempet hardt nok for å verne helikopterbasen på Bardufoss. Aspaker mener at dette er å rette baker for smed.

– Det er veldig urettferdig. Regina har vært aktiv og tøff i dette arbeidet. Det er ikke rimelig at hun blir gjort ansvarlig for et forslag som regjeringen har lagt fram, sier Aspaker.

Prøvenominasjoner

Partiet har gjennomført prøvenominasjoner i 12 partilag. I seks av disse er IKKE Gudmundsen toppnavn.

Dette tar Aspaker til etterretning, men mener at man er nødt til å se på hvordan slike nominasjoner fungerer.

– Enkelte lag bruker prøvenominasjonene til å "markedsføre" sine egne kandidater – og for å fremme disse, forklarer hun.

Fylkesrådsleder på topp

Arbeiderpartiet har sitt nominasjonsmøte søndag. Da skal partiets representantskap ta stilling til forslaget fra valgkomiteen som har fylkesrådsleder Cecilie Myrseth på topp foran sittende stortingsrepresentant Martin Henriksen. På tredje plass finner vi Karianne Opsahl og på fjerde er AUFs Eirin Kjær plassert.

– Spennende

– Det er bestandig spennende med nominasjonsmøter, og jeg er selvfølgelig glad for å stå øverst på lista, sier hun.

En ting som kan skape temperatur og eventuelt splittelse internt nå i helga, er spørsmålet om olje og gass.

Oljemotstandere øverst

Både Myrseth og Henriksen er uttalte motstandere til petro-aktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det kan spille inn, men Myrseth tror ikke det vil skje.

– Jeg tror ikke det vil få betydning, sier hun.

Partiets representantskap skal drøfte saken på lørdagen. Da vil lokalpartiet ta stilling til hvordan man ser på en åpning av havområdene i nord.

Splittet parti

Ifølge Myrseth er det ingen hemmelighet at Troms Ap er splittet i sitt syn – på den ene siden står Harstad Ap og store deler av LO, men motstanden frontes av AUF og det største lokalpartiet – Tromsø.

– Vi har tradisjon for å ha tøffe diskusjoner – og vi har takhøyde for det i partiet, sier Myrseth.