Kystens hus skal nemlig overta husingen av pepperkakebyen, og allerede 3. desember håper Lena Nymark i Sentrumsforeningen å ha fått inn mange bidrag.

– Vi deler ut pepperkakedeig allerede førstkommende lørdag og håper å få inn mange flotte bidrag til åpningen neste helg, sier hun.

Med den nye lokasjonen i bakhodet håper Nymark at tromsøfolk er ekstra kreative når de former deigen.

– Med tanke på at byen i år settes opp på Kystens hus håper vi på å få inn noen bygg med marint tema, og kanskje noen båter, sier Nymark.

Kjente bygg

Tidligere år har kjente bygg fra bybildet vært en gjenganger i pepperkakebyen.

– Det håper vi at det blir også i år. Det er skikkelig artig når man klarer å gjenkjenne byggene, sier hun.

Det stilles imidlertid ingen krav til verken byggekvalitet eller stedstilhørighet.

– I fjor fikk pepperkakebyen i Bergen inn en rekke franske bygg, fordi folk ønsket å vise sympati med Frankrike etter terrorangrepet i Paris. Det er en fin tanke, og alt er lov i pepperkakebyen, sier Nymark.

Størrelsen teller

I fjor kom det bare inn 36 bygg til pepperkakebyen på biblioteket. I år er målet å tredoble antallet – minst.

– Størrelsen teller når det kommer til pepperkakebyer, sier Nymark og ler.

– Målet er å få inn 100 bygg, sånn at det blir en skikkelig by.

Lørdag klokken 15.00 kan folk hente pepperkakedeig på Kystens hus, og blir det mer igjen, plasseres det på Næringsforeningens kontor slik at folk kan hente det i løpet av neste uke.

– Vi har kjøpt inn massevis av pepperkakedeig som vi deler ut gratis, og vi håper å få mange flotte byggverk i retur. Vi har allerede henvendt oss til skoleklasser med forespørsel om de ønsker å bake til oss, og vi håper at også næringslivet hiver seg med, sier Nymark.

Selv om Nymark håper å ha mesteparten av byen innlevert 1. og 2. desember, får ettersleperne lov til å levere inn bygg også etter det.

– Ønsket er imidlertid å ha mest mulig klart til 3. desember, sånn at folk kan få se hele byen gjennom hele julemåneden. Det finnes jo ingen bedre måte å komme i skikkelig julestemning på, sier hun.