Den store bulkedagen i Norge har tidligere vært 22. desember. Med Black Fridays (som er førstkommende fredag 25. november) inntog her til lands har det endret seg, ifølge Gjensidige.

På Black Friday øker antall bulker nemlig med hele 35 prosent.

Ekstra stor trafikk

Fredager er den dagen i uken det skjer flest bulkeskader. På Black Friday i fjor ble det registrert nærmere 350 parkeringsskader på landsbasis. Dette er 35 prosent høyere enn en gjennomsnittlig fredag dette året.

- Rygg inn og kjør ut med fronten først, sier bilmekaniker og bilteknisk konsulent i Gjensidige, Jan Fleinsjø. Han ber folk være ekstra på vakt på dager som Black Friday der trafikken er ekstra stor.

I hele fjor registrerte forsikringsbransjen totalt rundt 3.000 parkeringsskader til en prislapp på 25 millioner kroner i Troms.

Forventer rundt 30.000 besøkende

Senterleder på Jekta, Laila Myrvang, forteller at de forventer rundt 30.000 besøkende denne fredagen.

- Fra 2014 til 2015 opplevde vi en 60 prosent økning etter at vi begynte med Black Friday, så vi forventer godt besøk i år også. En vanlig fredag hos oss har vi inne rundt 16.000 mennesker, så vi forventer rundt 30.000 på fredag. Jeg har til og med hørt at folk har tatt ut feriedag for å få det med seg, forteller Myrvang til iTromsø.

- Øker risikoen

Når det gjelder bulking, har Jekta ikke en komplett oversikt over hvor mange biler som bulkes i deres parkeringsanlegg.

- Det vi vet er jo at desto mer mennesker som er innom, jo større sjanse er det for uhell. Vi har parkeringsvakter på plass i anlegget vårt fra 06.00 på morgenen, og vi hjelper til med informasjon om uhellet først er ute.