Fra tidligere er duoen på eiersiden i No. 24 i Strandgata og Flyt i Sjøgata gjennom selskapet ToHa Eiendom AS. I tillegg eier de Aunegården og hjørnegården der Seven Eleven holder til. Nå har de kastet sine øyne på «kjellerlokalet» i nåværende Næringslivets Hus. Der åpner Fun Pub dørene like etter årsskiftet.

LES OGSÅ: Nå har denne restauranten stengt, og eieren selger lokalet

Ringen sluttet

– Du kan si at ringen sluttes, sier Harry Granås som gjennom Restauranthuset Tromsø AS hadde uteplasser i bygget i mange år. Nå investerer han og Trond Schikora millionbeløp gjennom et selskap under stiftelse.

– Vi har engasjert nederlandske arkitekter og leverandører. Lokalt bruker vi all annen ekspertise – blant andre NICU Construct AS som står for strippingen. De startet før helgen og er allerede ferdig med det meste. Derfor har vi stor tro på åpning 10. januar, sier Granås.

LES OGSÅ: Lokalene har stått tomme i tre år: Nå leter de etter nytt konsept til Bangsundbrygga

De beste i bransjen

Øyvind Bakkeby Moe representerer gårdeieren og sier at de i utgangspunktet ikke hadde planer om å få et nytt utelivskonsept i lokalene.

– Men da jeg så arealene, tenkte jeg umiddelbart på Granås og Schikora som er blant de beste i bransjen. Etter at de fikk tilbudet, gikk det bare kvarteret før aksepten kom. De ville gjenskape Fun Pub.

350 kvadratmeter

De nye lokalene blir bygd opp fra bunnen. I dag er alt strippet inn til betongen. I tillegg blir det gamle inngangspartiet til Boccaccio inkludert i puben – noe som gir duoen 350 kvadratmeter til rådighet.

– Vi skal innrede med ulike typer møbler. Det blir TV-skjermer rundt om slik at vi kan vise store sportsbegivenheter. Vi lager dessuten – for å holde tradisjonene i hevd – en liten dartavdeling, men skal også ha DJ, band og annen underholdning, røper Harry Granås.

Kun kjelleren

Trond Schikora understreker at de denne gang konsentrerer driften om kjellerlokalet hvor kollega Granås holdt det gående allerede på 80-tallet. Selv hoppet han på karusellen mot slutten av 90-tallet.

Harry Granås ønsker ikke å konkretisere investeringsbehovet i nye Fun Pub. Men han betegner denne satsingen som den største han har gjort. Og det sier ikke så lite.

Besteforeldrene

Øyvind Bakkeby Moe er storfornøyd med de nye planene:

– Det spesielle med Fun Pub-arealene er at mine besteforeldre – Aslaug og Ivar Moe – hadde klesforretning i lokalet. Det var før de kjøpte bygget i Storgata – der Burger King er i dag. Derfor ligger det mye og nær historikk i veggene – både for oss og utelivsduoen, sier Moe.