14. desember skal kommunestyret ta stilling til hvorvidt bibliotekets filial i Kroken skal legges ned. Saken har vekket sterkt engasjement i bydelen. I skrivende stund har aksjonsgruppen mot nedleggelse over 1.700 medlemmer på Facebook og tirsdag neste uke arrangeres det fakkeltog.

Skrev Brev

Andreas Hjelmen (10) bruker biblioteket flittig, og frykter nedleggelsen. Derfor har han tatt til pennen.

«Kjære kommunestyre», skriver han. «Den 14. desember skal dere se på om biblioteket i Kroken skal legge ned. Da synes jeg at dere bør vite at Krokelvdalen skole bruker biblioteket nesten hele tiden.»

«De som jobber der er veldig flink og grei. Da kan jeg og klassekameratene mine gå dit etter skolen. Husk at vi slutter lenge før foreldre kommer hjem. Vi som ikke har SFO, trenger en plass å være», fortsetter han.

«I Kroken er det nesten bare fotball. Jeg avtaler med kompiser at vi skal spille et online spill på PC, og være sammen om det. Jeg låner også «Harry Potter», men biblioteket er mer enn bare bøker. Det blir ikke det samme i byen.»

Beskjeden til ordføreren og kommunestyret er klar:

«Vi vil ha en plass å være og det er for alle. Ikke legg ned Korken-biblioteket.»

Fikk svar fra ordføreren

Mamma Kari Jeanette Hjelmen opplyser at sønnen er svært engasjert i saken og at han vil gå i fakkeltoget neste uke.

– Hva tenker du om saken?

– Dette er Andreas' sak, og han skal få lov å føre den med brevet sitt, svarer Hjelmen.

Ordfører Kristin Røymo takker i et svarbrev for Andreas’ gode argumenter for å bevare biblioteket og informerer om at hun skal se til at formannskapet får lest brevet.

Ordføreren vil også forsøke å komme til fakkeltoget.

BREVET: Her kan du lese det rørende forsvaret av bibliotekets filial i Kroken.