Stortorget sydet av førjulsstemning lørdag ettermiddag. Snømangelen og den sure vinden la ingen demper på humøret til de oppmøtte på et fullpakket torgområde.

Statsministerens budskap

– Er det noen som gleder seg til jul?, ropte ordfører Kristin Røymo fra scenen, til positiv respons fra de yngste fremmøtte.

Statsminister Erna Solberg hadde også tatt turen til førjulsarrangementet på Stortorget. Etter å ha fått utdelt et par kledelige, blå votter, dristet også Solberg seg fram til mikrofonen for å sende sine hilsener. Statsministeren hadde også et klart budskap til de fremmøtte.

– I denne tiden er det en ting vi må sørge for: At alle barn gleder seg til jul.

Den storvokste grana lyste så opp, til jubel og applaus fra et hutrende, men høystemt torg.

– Håper vi kan gå rundt juletreet

Storfamilien Solstrand var representerte med tre generasjoner på Stortorget lørdag.

– Dette er en tradisjon for oss, og jeg kommer i så god førjulsstemning, sier Liv Heidi Solstrand. Barnebarnet Odin (6 år) var på sin første julegrantenning.

Fem år gamle Kassandra var plassert på skuldrene til pappa Jan-Åge Aas-Pettersen, for å få ekstra god utsikt.

– Dette er gøy! Jeg håper vi kan gå rundt juletreet, og synge, sier Kassandra.

Med bestefar og bestemor

Ingvill (5) og Julie (3) hadde fått med seg bestefar og bestemor på julegrantenninga. Ingvill liker at det er så mange glade folk til stede på torget.

– Men et så stort juletre som det der, har ikke vi plass til i stua, sier 5-åringen.

Liv Koberg hadde tatt med seg sin tre år gamle datter Ennea. Sistnevnte blir nokså sjenert idet kamera og notatblokk kom fram.

– Hun ble litt skuffet over at det ikke var noen stjerne i toppen av treet, sier mamma Liv, som også forklarer at det er tradisjon å være på torget under julegrantenninga.