(Foto: PETTER STRØM)

Foto: PETTER STRØM

Nå tilbyr Tromsø lufthavn noe helt nytt for reisende

Søndag ble åtte ladestasjoner for elbiler tatt i bruk for første gang ved lufthavnen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

To hurtigladestasjonene er plassert til høyre for terminalen, like før parkeringsområdet P5. Det er også satt opp fire ordinære ladepunkter på klareringen under tak i P2, og to ladepunkter oppe på P3.

Fornøyd

– Vi er svært fornøyde med å endelig få på plass hurtigladere på lufthavnen. Disse støtter alle dagens standarder for ladepunkt, opplyser Mona Ringstrand, kommersiell sjef ved lufthavnen.

Må ha egen ladeledning

Prisen for hurtiglading ligger på to kroner og 50 øre per minutt. I pressemeldingen opplyser de å lade opp fra 20 til 80 prosent vil ta opp mot 30 minutter. Dersom du skal lade bilen ved lufthavnen, så må man ha egen ladeledning.

– De ulike mulighetene for å lade på flyplassen kan passe både for dem som skal ut på reise, de som skal hente noen, de som passerer flyplassen og trenger påfyll og selvfølgelig for dem som benytter elbil i tjenesten, det være seg våre ansatte eller taxi og varetransport, som benytter grønt alternativ, forteller Ringstrand.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: