16-åring og 18-åring knuste hytte

En 16 år gammel gutt er dømt til 60 dagers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Bakgrunnen er at han, sammen med en 18 år gammel mann, i mai i år tok seg inn i en hytta. Her ble flere vinduer knust, dører og pipen skadet og innbo ødelagt. I tillegg ble et brannslukningsapparat tømt inne i hytten.

Gutten ga en uforbeholden tilståelse i retten. Den 18 år gamle mannen ble dømt til en straff av fengsel i 60 dager. Fullbyrding av straffen utsettes med en prøvetid på to år på det særvilkår at han mottar ungdomsoppfølging i konfliktrådet i ett år, siden han var 17 år på handlingstidspunktet. Han har erklært at han tar betenkningstid på dommen.

16- åringen og 18-åringen er også dømt til å betale en erstatning på 6.000 kroner til hytteeieren.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: