På det meste har han sunget i ti begravelser på en uke, og opp til tre begravelser på en dag.

– Etter den uka følte jeg nesten at jeg var på vei i grava selv. Det er tøft å være med i så mange begravelser, spesielt fordi mange av dem er gamle kjenninger.

Samarbeid

Stokmo samarbeider tett med begravelsesbyrå og prest når han deltar i begravelser.

– Alle prøver hele tiden å gjøre så godt de kan. Når det er snakke om en begraves kan man ikke rette det opp hvis det blir gjort feil. Går noe galt, så er det det som blir husket av de pårørende. Går alt bra så kan imidlertid begravelsen bli et fint minne for dem som sitter igjen. Det går som regel alltid bra, jeg kommer bare på 4-5 tilfeller hvor noe har skjært seg, forteller han.

67-åringen forsøker så langt det går å delta i begravelsene fra start til slutt.

– Jeg bidrar alltid på salmene, og jeg forsøker alltid å være med til kirkegården. Det tror jeg er viktig for folk, sier han.

Sosialt

Stokmo opplever også å hente opp gamle bekjentskaper gjennom sitt bidrag i begravelsene.

– Jeg treffer mange gamle kjente som er tilbake i byen for å begrave foreldre, og på den måten får vi tatt opp kontakten. I tillegg treffer jeg jo enormt mange mennesker som jeg aldri har møtt før, men som jeg får god kontakt med. Jeg er med gjennom hele prosessen, og blir gjerne invitert hjem til folk på kaffe når sanger til begravelsene skal velges ut.

Selv om 67-åringen har vært i flere begravelser enn de fleste andre, har han ingen planer om å gi seg. Tilbakemeldingene fra folk er for gode.

– Jeg tror jeg en er person for folk har lett for å vende seg mot. Jeg er utadvendt, og får raskt kontakt med andre. Det er selvsagt en fordel når man holder på med det jeg gjør, sier Stokmo.