Lørdag 12. november ble det klart at Seal Team gikk videre i den regionale finalen av First Lego League i Tromsø. Som vinner av «championprisen» gikk laget videre til den skandinaviske finalen, som i helgen ble arrangert i Bodø.

Selvbygde roboter

Nærmere 800 barn og lagledere fra Norge, Sverige, Danmark og Færøyene konkurrerte i kategoriene samarbeid, markedsføring, forskning og teknologi.

Det som trolig er høydepunktet under konkurransen er den såkalte robotkonkurransen. Her kjører lagene selvbygde roboter, som de har programmert til å gjennomføre konkrete oppgaver på de spesialbygde banene.

LES OGSÅ: Se bildene fra regionfinalen i First Lego League (for abonnenter)

– Stor læringsvilje

Laget fra Tromsø imponerte med en hederlig 7. plass i denne konkurransen. Laget består av fem gutter og syv jenter på 12 år, og samtlige har lagt ned mye tid for å forberede seg til den skandinaviske finalen.

– Gjennom First Lego League og Statoils talentprogram Morgendagens Helter ønsker vi å vekke interessen for forskning, realfag og teknologi. Talentene fra Tromsø har vist en stor læringsvilje og lagt ned mye innsats både på skolen og fritiden. Slik skapes talenter, og forhåpentlig vil mange av de bli våre morgendagens ingeniører og forskere, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

Det var til slutt The Lego Reefs fra Billund i Danmark som stakk av med seieren sammenlagt. De ble altså kåret til First Lego League Champions, og skal representere Skandinavia i den globale finalen i St. Lois i USA neste år.