iTromsø har tidligere skrevet om at Polaria ønsker å utvide bygget med et ekstra "flak". For å gjøre dette til en realitet, måtte de bli enige med Statsbygg, som eier bygningen, om et eventuelt kjøp.

Mandag ble det klart at Statsbygg ønsker å selge bygningen.

- Dette er helt fantastisk, forteller Hilde Sjurelv som er styreleder i Polaria.

BAKGRUNN: Polaria-planene utsatt i vente på avtale med staten

Samarbeid med stortingsrepresentant

Polaria ble etablert for 18 år siden med en kapasitet på 45.000 besøkende i året. Når de i år har hatt over 120.000 besøkende, er det åpenbart at de trenger en utvidelse.

- Kapasiteten vår er sprengt. Vi har fine forhold til dyrene våre, men ikke så gode arbeidsforhold. Vi ønsker å skape gode arbeidsforhold og formidle forskning i Arktis. Dette kan vi gjøre ved å få en ekstra "lamell" på yttersiden av bygget, sier Sjurelv.

UTVIDELSE: Det er planlagt at Polaria skal utvides med et ekstra "flak". Illustrasjon: JAF arkitektkontor Foto: Vickie

- Vi har samarbeidet godt med Kent Gudmundsen om at staten skal gi Polaria tilbake, og nå er det besluttet at det er lagt ut for salg.

- La Polaria få kjøpe Polaria

Ettersom bygningen nå er lagt ut på markedet, kan i teorien hvem som helst by på det.

- Vi oppfordrer til at ingen kjøper det. Polaria ble bygget fordi det skulle være et opplevelsessenter. Det blir vanskelig å starte et slikt type opplevelsessenter fra scratch. La Polaria få kjøpe Polaria, oppfordrer styrelederen.

- Vi tror at prisen på bygget blir lavest mulig. Siden det er lagt ut på markedet, så er det markedet som bestemmer prisen. Vi har planer om å utvide bygget med utendørsbasseng og utsikt mot havet. Det er det vi ønsker å bruke penger på, ikke å kjøpe bygningen.

- Hvor lang tid kan det ta før dere eventuelt får kjøpt bygningen?

- Denne salgsprosessen kan vare i mellom seks og ni måneder. Det er ikke et ukomplisert bygg å selge.