For femte gang på rad har Harald Bakkeby Moe hevet seg rundt og snekret sammen en helaften med julelåter for høytidsklare nordlendinger.

I år har han dratt inn et bredere repertoar og i tillegg utfordret seg selv med å dra inn hjelpere fra hele landsdelen.

Fire kvelder

I år starter turneen i Nordreisa kirke hvor han får med seg Stjernekoret og deres dirigent Tove Reibo. Torsdag 8. desember er det Ishavskatedralen og Tromsø som står på plakaten.

– Da har jeg tatt med meg mitt eget kor, Ishavsguttene. Et rimelig ferskt kor, som jeg leder selv, sier Moe.

I Målselv blir det forandring igjen ettersom de skal ha med seg et spelemannslag og strykeorkester. Mens i Svolvær blir det med koret Våghals.

– Det skaper en morsom variasjon i det hele. Vi kommuniserer riktignok på forhånd, men det blir første øving med dem samme dagen.

Kirke-format

Han har med seg sine faste musikere Georgy Ildeykin, Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola. Sistnevnte fra Finland, hvor han har hentet inspirasjon og skal fremføre en finsk julelåt.

– Man kommer ikke unna klassikerne som man bare må synge, men det er også mye ukjent og gammelt i settet vårt som vi gjerne vil vise fram. Det er nok veldig mange jeg gjerne skulle hatt med, men det må også passe kirke-formatet, forklarer Moe.

Øver i stua

Sammen med kjernebandet sitter nå kvartetten og øver i Moes egen stue, for å få skikkelig julestemning.

– Det blir en variert konsert. Alt fra rolig til pompøst, men fremfor alt julestemning. Det viktigste du gjør er å plukke ut noe du selv liker og fremfører det på din egen måte. Skal man velge noe man ikke er spesielt begeistret for, skinner det fort gjennom, sier vokalisten, som for femte gang har med seg Georgy Ideykin, som opprinnelig er født i Sovjetunionen.

– I gamle Sovjet opererte man ofte med femårsmål. Det er mulig vi må tenke nytt når vi nå har passert fem år, sier Ideykin.

– Definitivt. Vi får se hva vi finner på neste gang, svarer Moe.