2016 fikk en fantastisk start for den unge skihopperen, da han tok VM-gull i skiflyging sammen med Anders Fannemel, Daniel Andre Tande og Kenneth Gangnes i januar. To måneder senere vant han verdenscuprennet i Titisee-Neustadt i Tyskland, og avsluttet sesongen med en solid femteplass på sammenlagtlista.

– Før sesongen startet fikk jeg mange advarsler om den vanskelige andre-sesongen, og at jeg måtte være forberedt på at jeg kunne komme til å stange hodet en del i veggen. Jeg kjente litt på det før verdenscupåpningen i fjor, men da det hele startet var jeg i god form, og jeg hang med helt fra begynnelsen, sier Forfang.

Deretter kom oppturene på rekke og rad.

– VM-gullet var selvfølgelig en stor milepæl, og noe jeg er veldig stolt av, sier Forfang.

Jobbet målrettet

– Etter sesongen har det vært veldig mange inntrykk å fordøye, og det er fortsatt litt rart å se sammenlagtlista fra verdenscupen. Det er ikke veldig lenge siden det var et stort fremtidsmål, og så skjedde det plutselig. De siste to årene har rett og slett vært en eneste stor opptur. Det er ganske sykt, egentlig.

Forfang har jobbet for karrieren sin helt siden han var liten.

– Jeg har jobbet veldig målrettet og riktig hele veien. Skihopp har vært livet mitt siden jeg var 13 år gammel, og da jeg flyttet til Trondheim for å satse da jeg var 15 år, la jeg alt i det. Jeg har jobbet hardt for alt jeg har oppnådd.

Savner hoppanlegg

De siste seks årene har 21-åringen vært bosatt i Trondheim, og turene hjem til Tromsø blir sjeldnere og sjeldnere.

– Jeg setter enormt stor pris på å få ei uke hjemme i ny og ne. Når jeg skal koble skikkelig ut og slappe av, så er det ingenting som er som å være hjemme sammen med familie og gamle kompiser.

– Hvordan var det å flytte fra Tromsø allerede da du var 15 år?

– Det har aldri vært noen tvil for meg om at det var skihopper jeg skulle bli, og gjennom hele barne- og ungdomsskolen visste jeg at hvis jeg skulle satse, så måtte jeg flytte til Trondheim. Sånn sett hadde jeg god tid på å forberede meg på det. Jeg skulle gjerne bodd i Tromsø, men det må nok vente til det kommer et ordentlig hoppanlegg på plass. Drømmen er at det skjer. Tromsø har et av de beste hoppmiljøene i landet og enormt mange som brenner for sporten. At man er nødt til å flytte for å realisere drømmen ødelegger nok mye for sporten i byen, sier Forfang.