Vi kjenner det alle. Den sulten som kommer over oss når vi tenker på sjokolade og bare må ha det.

Akkurat det opplevde Mona Albrigtsen fra Tromsø tidligere i år. Hun ba samboeren fikse henne en melkesjokolade på tur hjem fra jobb, men da hun åpnet sjokoladeplaten var det ingen sjokolade å spore.

– Den var laget av plast og sa «møøøø!». Jeg ble kjempeoverrasket og undersøkte nærmere, sier Albrigtsen til iTromsø.

Bunad til 40.000

Etter litt kjapp research, viste plastsjokoladen seg å være selveste gullbilletten i Freias og Norges Husflidslags nasjonale bunadkonkurranse.

I alt deler sjokoladeprodusenten og husflidslaget ut åtte nye bunader til en verdi av 40.000 kroner hver. I kjent «Charlie og sjokoladefabrikken»-stil, jublet Mona og samboeren da de skjønte at de hadde funnet ett av vinnerloddene.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bunad: Petra-Mari Linaker, husflidskonsulent i Tromsø (fra venstre), vinner Mona Albrigtsen og Kine Nyborg Jensen ved Husfliden i Tromsø.

Finnmarksbunad

Albrigtsen, som opprinnelig kommer fra Hammerfest, har aldri eid sin egen bunad før. Nå er endelig tiden inne, og valget falt naturligvis på Finnmarksbunaden.

– Den er enkel og veldig fin, sier Albrigtsen, som riktignok må ut med et par tusen i mellomlegg for å dekke alle utgiftene til et komplett bunadssett.

To vinnere i Tromsø

Av de totalt åtte loddene, havnet i hele to av dem i Tromsø. Dette gleder Norges Husflidslag i Troms.

– Det er kjempeartig at vi har fått vinnere her i Tromsø. Det er ingen andre steder i landet hvor vinnerne har vært så tett, sier Petra-Mari Linaker, som er husflidskonsulent i Troms.

– Jeg kjøpte en del sjokolader selv, sier Linaker og ler.

Ferdig til nasjonaldagen

Selv om sjokoladelysten ikke akkurat forsvant, sendte Freia Mona en ny sjokolade i posten etter at hun hadde sendt inn sitt vinnerlodd. Nå ser hun fram til nasjonaldagen hvor hun for første gang får pynte seg i nasjonaldrakt.

– Jeg gleder meg veldig, sier hun.

– Vi får bunaden levert innen 17. mai, garanterer Kine Nyborg Jensen, ved Husfliden i Tromsø, som skal skreddersy bunaden til vinneren.