SMÅ NISSER: Even (7) og Tuva Brandlistuen (9) hadde fylt en søppelsekk til randen med julegaver som de donerte til Bymisjonen. (Foto: Rikke Lange)

SMÅ NISSER: Even (7) og Tuva Brandlistuen (9) hadde fylt en søppelsekk til randen med julegaver som de donerte til Bymisjonen.Foto: Rikke Lange

TRANGT OM PLASSEN: Mange hadde allerede donert julegaver, men Even og Tuva fant plass til deres 77 gaver. (Foto: Rikke Lange)

TRANGT OM PLASSEN: Mange hadde allerede donert julegaver, men Even og Tuva fant plass til deres 77 gaver.Foto: Rikke Lange

PAKKET INN SELV: Søskene Brandlistuen hadde pakket inn alle gavene selv og brukt en hel ettermiddag på arbeidet. (Foto: Rikke Lange)

PAKKET INN SELV: Søskene Brandlistuen hadde pakket inn alle gavene selv og brukt en hel ettermiddag på arbeidet.Foto: Rikke Lange

FORNØYD: Even og Tuva var veldig fornøyd når de hadde funnet plass til det lille fjellet deres med gaver. (Foto: Rikke Lange)

FORNØYD: Even og Tuva var veldig fornøyd når de hadde funnet plass til det lille fjellet deres med gaver.Foto: Rikke Lange

SKREV KORT: Begge skrev i tillegg kort til «de fattige barna» og ønsket dem en god jul.

SKREV KORT: Begge skrev i tillegg kort til «de fattige barna» og ønsket dem en god jul.

1 / 5

Solgte lekene sine for å kjøpe 77 (!) gaver til fattige barn

Even (7) og storesøster Tuva Brandlistuen (9) solgte alle sine gamle leker. Resultatet? 77 gaver til fattige barn.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Tante Nina Brandt Nilsen har lenge gått med ideen og i år forhørte hun seg om tantebarna kunne være interesserte i å selge bort gamle leker slik at de kunne kjøpe nye til noen som trengte de mer.

Tok regi

– De hadde allerede gått gjennom og pakket bort lekene, så da var det bare for meg å legge dem ut for salg på Finn og på Facebook-grupper, forklarer Nilsen.

– Vi har ikke solgt alle lekene våre, men babylekene og noen andre vi ikke lekte med lenger, forteller Tuva.

LES OGSÅ: Tromsø-mann har blitt borgermester i Haiti

Black friday-salg

Resultatet ble like over 1.000 kroner som gjengen valgte å bruke på Black Friday for å få mest for pengene. De klarte å få hele 77 gaver som de fredag la under juletreet til Bymisjonen på Jekta, hvor mange allerede har lagt sine gavebidrag.

– Det var utrolig gøy å handle så mange gaver. Vi fikk plukke ut gavene selv, så det er litt hesteting, armbånd og lekeballer, blant annet. Vi har egentlig lyst på alle gavene vi kjøpte selv, forteller søsknene.

LES OGSÅ: Lærer fattige kunstnerspirer å spare

Julenisse-følelse

Søndagen etter brukte de to flere timer på å pakke inn alle gavene, og følte seg som små julenisser da de endelig kunne levere dem.

– Det er skikkelig fint at fattige barn også får gaver. Det er mange som ikke har hus eller klær eller leker, så jeg håper de blir glade, sier Tuva.

Selv ønsker niåringen seg en hest, et gigantisk juletre og en symaskin til jul. Lillebror Even har sett seg ut et tryllesett og håper kanskje å få flere biler.

Frist for å legge gaver under juletreet til Bymisjonen er 16. Desember.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: