En tromsømann i 60-årene er dømt for å ha utøvd vold mot sin tidligere kjæreste. Hendelsen fant sted i april 2015 da det oppsto en diskusjon mellom paret i forbindelse med matlaging.

Diskusjonen ble etter hvert opphetet, og på et tidspunkt «kakket» kvinnen en telefon i hodet på mannen. I etterkant av dette tok mannen kvelertak på kvinnen. I tillegg kløp han henne over munnen. Dette førte til at kvinnen fikk et kutt på cirka 1,5 centimeter i leppa og måtte sy fem sting.

Promillekjøring

I tillegg var mannen tiltalt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand, samt uten gyldig førerkort. I tillegg var han tiltalt for vold mot en annen kvinne, men dette ble han frifunnet for grunnet ulike forklaringer fra tiltalt, fornærmede og vitne.

Bot på 40.000 kroner

Mannen dømmes for totalt to overtredelser av straffeloven, samt tre overtredelser av veitrafikkloven. Han dømmes til fem måneders ubetinget fengsel. Han må også betale ei bot på 40.000 kroner, samt erstatning til den fornærmede kvinnen på totalt 5.000 kroner. Videre må han betale saksomkostninger på 3.000 kroner. Han idømmes også tap av føreretten på bil i fem år.