Mann kjørte i narkorus uten gyldig førerkort - må punge ut 25.000 kroner og sone

En mann i 30-årene er i Nord-Troms tingrett dømt for ved flere anledninger å ha kjørt i narkotikapåvirket tilstand - uten gyldig førerkort.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Mannen ble i løpet av våren og sommeren 2016 stoppet av politiet to ganger. Den ene gangen like utenfor Tromsø sentrum og den andre på Kraknes. Begge gangene var mannen ruspåvirket og kunne ikke fremvise gyldig førerkort.

Mannen erkjente i retten både inntakt av narkotika og at han kjørte uten førerkort, men nektet straffskyld for å ha kjørt i påvirket tilstand da han ble stoppet i Tromsø sentrum.

I retten forklarte den tiltalte at han inntok amfetamin etter at han ble stanset av politiet for å unngå at det ble funnet på ham under ei eventuell ransaking.

Retten la imidlertid vekt på politiets forklaring, hvor betjenten som stanset mannen, umiddelbart reagerte på mannens atferd.

Tiltaltes forklaring stemte heller ikke med konsentrasjonen av narkotika i blodet til hans. Ifølge sakkyndig leges forklaring, måtte mannen ha tatt minst to doser amfetamin med en styrkegrad på 40 prosent for å få de verdier som blodprøvene viste. Samtidig ville ikke maksimalt opptak i blodet vist seg før to til fire timer etter inntak.

Mannen ble i tingretten dømt til fengsel i 90 dager, samt ei bot på 25.000 kroner. Dersom mannen ikke betaler boten, vil han måtte sone 15 dager til i fengsel.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: