– Det er en veldig stor ære og utrolig artig. Det var bare så vidt jeg oppdaget e-posten om at jeg skulle møte i fylkestinget, den lå i spam-mappa, forteller løpertalentet Hilde Aders (25).

Fem stipendvinnere

Hun var én av fem som fikk Troms fylkeskommunes idrettsstipend for 2016, hvert på 18.000 kroner. Tre av de heldige er idrettsutøvere fra Tromsø. Det var i alt 25 kandidater til idrettsstipendet.

Aders er med i Tromsø Løpeklubb og har blant annet deltatt i VM i terrengløp og ultraløp. Ifølge fylkesordfører Knut Werner Hansen (Ap) løpet hun alt fra 1.500 til 85.000 meter.

Fløyas toppscorer

– Jeg skal bruke stipendpengene til å dra på løp og konkurrere i utlandet. Jeg satser på vertikalløp, eller motbakkeløp, med 1.000 høydemeter, sier Aders.

IF Fløyas unge toppscorer, Celine Emilie Nergård (18) med 20 mål i årets sesong, fikk seg en stor overraskelse du hun fikk e-posten fra fylkeskommunen.

– Jeg ble sjokkert da jeg så e-posten. Det er en veldig stor motivasjon å få et slikt stipend, sier 18-åringen, som går på idrettslinja på Tromsdalen videregående skole.

Kjempeglad for stipendet

Alpintalentet Mariell Kufaas (17) i Tromsø Slalåmklubb var den tredje stipendvinneren. Hun deltar i FIS-renn i Hemsedal og kunne ikke være til stede. Styremedlem Sissel Lyngsmark Båtnes i slalåmklubben tok imot prisen på hennes vegne.

– Mariell er ei tøff jente som får brynt seg og testet nivået. Det gir fin erfaring og noe å strekke seg etter. Jeg er kjempeglad for at fylkeskommunen deler ut stipend til unge utøvere. Å drive idrett er dyrt både for familie og utøver, sier Båtnes.

Kunstnere fikk arbeidsstipend

De to øvrige stipendvinnerne er kickbokseren Robin Rognmo i Øverbygd Kickboxingklubb og fotballspilleren Katrine Winnem Jørgensen på Medkila IL i Harstad.

Troms fylkes arbeidsstipend for kunstnere på 100.000 kroner ble tildelt Kristin Tårnes og Lawrence Malstaf. Det er første gang siden 1995 at to får stipendet. Det var 16 søkere til stipendet som skal stimulere til kunstnerisk utvikling.

Troms fylkeskommunes kulturpris for 2016 gikk til dansegruppen Kartellet og danser og koreograf Sigurd Johan Heide. Frivillighetsprisen for 2016 gikk til Balsfjord og omegn turlag.