Skulle ta forbikjøring – kolliderte nesten med politiet

Nå må kvinnen gjennomføre 40 timers samfunnsstraff.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Ei kvinne (22) er dømt etter at hun i mai 2016 tok en forbikjøring på E8 ved Hundbergan. Kvinnen skulle kjøre forbi en bobil. I motgående kjørefelt kjørte en sivil politimann på sivil motorsykkel. Politimannen måtte bremse kraftig ned og legge seg ut mot veiskuldra for å unngå kollisjon.

Etter forbikjøringen kjørte politimannen etter kvinnen, og startet gjennomsnittsmåling for farten til kvinnens bil. Gjennomsnittsfarten som ble målt lå på 131,5 km/t. Fartsgrensen i området er på 80 km/t.

Kvinnen måtte møte i Nord-Troms tingrett 13. desember tiltalt for overtredelse av to punkter i veitrafikkloven. Kvinnen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen. Tiltalte forklarte i retten at hun tok forbikjøringen, men at den ble tatt tidligere enn det politimannen hevdet. Kvinnen forklarte at forbikjøringen var normal, og at det skjedde uten problemer eller fare.

Dette er en forklaring retten ikke festet lit til. 22-åringen dømmes til samfunnsstraff i 40 timer. I tillegg mister hun lappen i en periode på ni måneder. Hun må også betale saksomkostninger på 2.000 kroner.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: