Det var vår tidligere redaksjonssekretær Per Eliassen som tok dette bildet på Grand Hotel tidlig på 1970-tallet.

Rolv Wesenlund og Arve Opsahl var i byen i forbindelse med en forestilling, og hva var mer naturlig enn at de to og byens egen «førsteflirer», Arthur Arntzen møttes.

Gangsperre i kjeven

Det ble et møte med så mye latter at Arthur Arntzen våknet med gangsperre i kjevene morgenen etter. Han holdt regelrett på å flire seg i hjel. Og flirer bare han tenker på den kvelden med de to humorkompisene.

– Ja, dette var dagen da jeg holdt på å dø – av latterkrampe. Det ble så mange historier og så mange morsomme replikker at «kjeften sto vidåpen av latter» hele kvelden.

Moromenn

Arthur Arntzen hadde for lengst slått igjennom på landsbasis med sitt alter ego Oluf Raillkattli, og hadde blitt kjent med alle de fremste innen Humor-Norge.

To av de mest kjente var Rolv Wesenlund og Arve Opsahl, begge moromenn, men i hver sin stilart, for å si det sånn.

Arve Opsahl var «Bottolf», mens Wesenlund hadde utviklet sin egen sjanger sammen med Harald Heide Steen jr.

Genial humorist

Dette var året før Wesenlund ble kjent som Marve Fleksnes, en figur som fulgte ham gjennom hele karrieren og som er gått over i historien som Wesenlunds fremste karakter – alle hans mange andre fantastiske roller, til tross.

Arthur Arntzen hadde god kontakt med Rolv Wesenlund gjennom alle år.

– Han var en genial humorist. Og en utrolig klok fyr. Jeg snakket med Rolv på telefonen med jevne mellomrom. Vi hadde et veldig godt forhold oss imellom. Og jeg kommer alltid til å huske ham som et stort menneske, sier Arthur Arntzen om humorkameraten som døde sommeren 2013.

Oser av latter

Det var nok ikke bare de tre humoristene på bildet som husket denne kvelden på Grand Hotel i Tromsø.

Også alle de andre gjestene som var til stede fikk en dose ekstra og uventet underholdning og noen latterkick av sjelden karakter som følge av all moroa Arntzen, Wesenlund og Opsahl skapte rundt bordet sitt.

Bildet til Per Eliassen oser av latter. Og i dag følte vi at vi at Bybildets lesere fortjener en førjulsgave i form av et bilde som sprer humør.

I tida fram til og over jul blir vi å presentere utvalgte godbiter fra vårt rikholdige arkiv. Dagens Bybilde sto opprinnelig på trykk 24. desember 2013 og er noe endret.