Den danske forskningssiden Videnskab.dk fikk inn et spørsmål fra sin leser Søren, som lurte på noe sikkert en del har fundert på før han: styrkes immunforsvaret av å spise busemenn?

Videnskab.dk sitt korte svar til Søren er: nei. Det skal visstnok ikke være noen som ennå har forsket på om busemenn er bra for deg.

Mange piller i nesa

Det er derimot forsket på hvor mange som plukker seg i nesen. I en liten amerikansk undersøkelse med 254 deltakere svarte for eksmepl 231 at de plukket seg i nesen. Videnskab.dk viser til flere undersøkelser, men understreker at de alle er små og farlige å generalisere ut fra.

Allikevel mener de det vil kunne være sikkert å anta at mange mennesker plukker seg i nesa.

Den eneste studien som skal ha kikket nærmere på busemann-spising kommer derimot fra USA 1966 - og det man fant ut der var at folk spiste busemenn rett og slett fordi de syntes de smakte godt...

- Verken sunt eller usunt

Professor Hanne Frøkiær, som jobber ved Københavns Universitets Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, sier til Videnskad.dk at hun verken tror det er sunt eller usunt å spise busemenn.

Heller ikke professor, dr.med. Christian von Buchwald, som jobber ved det danske Rigshospitalets øre-nese-halskirurgiske avdeling, mener det er noe farlig med å spise busemenn.

- Det er klart at hvis du har stafylokokker vil jeg ikke anbefale det. Men det vil være i særtilfeller, og jeg har heller aldri hørt om noen som har smittet seg selv den vei, sier han til Videnskad.dk.

- Det handler nok mest om etikk. Jeg synes i hvert fall ikke det er lekkert å se på. Man forbinder jo ikke en busemann med noe man skal spise.