Ifølge tilsynsrapporten gjelder det første avviket ikke utført tilstrekkelig kontroll og vedlikehold av bygningsdeler og sikkerhetsinnretninger.

I rapporten står det at «det ikke kunne fremvises dokumentasjon for utførelse av regelmessig ekstern eller fagkyndig kontroll av brannalarmanlegget og ledesystemet. I samarbeidsavtalen mellom huseier og leietaker kommer det fram at det er Tromsø kommune eiendom som er ansvarlig for at det skal gjennomføres årlig kontroll av nevnte sikkerhetsinnretninger».

Mørke markeringslys

Det nevnes videre at sikkerhetsinnretningen ikke fungerer etter sin hensikt, ettersom to markeringslys var mørke, og at disse må utbedres slik at dem virker som forutsatt.

Det andre avviket beskrives i rapporten med at eier ikke kan dokumentere at byggverket har et tilfredsstillende brannsikkerhetsnivå. Det kreves ifølge rapporten ytterligere dokumentasjon på flere forhold som kan ha betydning for sikkerheten. Deriblant mangler to rømningsdører opplåsningsmekaniske og en av dem markeringslys. «Det kan føre til at man risikerer å ankomme til låst dør under en evakueringssituasjon», står det i rapporten.

Fastlåst nødutgang

Videre påpekes det at en av nødutgangene er låst fra innsiden og blokkert av parkerte biler på utsiden. «Dobbeltdør markert som nødutgang satt så fast at den ikke lot seg åpne. Dersom dørene ville latt seg åpne, ville likevel biler parkert utenfor nødutgangen gjort det umulig å åpne dørene fullstendig. Det stilles spørsmål ved å ha parkeringsplass rett ved nødutgangen», står det i rapporten.

Under tilsynet ble det også oppdaget at en uttakbar rømningsstige var blokkert av en parkert bil.

Etter tilsynet ble registrerte avvik gjennomgått og det var enighet om at virksomheten finner løsninger for å utbedre avvikene som er angitt i rapporten.