Innehaver Stig Mortensen fikk en uvanlig start på onsdagen. Han ble ringt av Securitas og politiet. De kunne informere om at noen i løpet av natten hadde forsøkt å ta seg inn på bensinstasjonen.

– Jeg dro bort umiddelbart og fant fram overvåkingsvideoene fra natta. Rundt klokken 06.00 dukket det som ser ut som to unge menn ikledd gassmasker opp. De hadde med seg ei brannøks og ei pappeske som de formodentlig ville bruke til å ta med seg hva enn det var de var ute etter, forteller Mortensen.

Ikke etter planen

– De hamret løs på døra, men kom ingen vei. De er jo helt håpløse, og det de gjør er bare flaut, men jeg ville neste flire da jeg så dem i aksjon. Enhver person som har vært i forsvaret vet hvor tungt det er å jobbe i gassmaske. De hadde rett og slett ikke god nok kondisjon til å slå seg gjennom glasset, sier innehaveren og humrer.

MÅTTE LE: Både innehaver Stig Mortensen og hans sønn, butikksjef Ole-Jørgen Mortensen (bildet), mener det er leit at noen har forsøkt å bryte seg inn på Dekkiosken i Tromsdalen. Begge måtte imidlertid trekke på smilebåndet da de onsdag morgen fant frem overvåkingsvideoen av innbruddsforsøket.

Mortensen tror det dreier seg om to unge menn som har sett litt for mye på film.

– De hadde jo åpenbart planlagt dette godt, men manglet kanskje erfaring. De hadde i alle fall utstyret i orden.

Kom seg ikke inn

Da de to tyvene skjønte at de ikke kom til å komme seg gjennom stasjonens inngangsdør, gikk de istedenfor løs på det låste brusskapet som står utenfor.

DYRT: Butikksjef Ole-Jørgen Mortensen irriterer seg over at tyvene forsøkte å knuse sikkerhetsglasset. - Det er dyrt å reparere, sier han.

– Der hadde de bedre hell. De kom seg unna med litt brus i pappesken sin. Jeg håper at de to nå har lært ei lekse – et par colaflasker er virkelig ikke verdt risikoen de utsetter seg for. Dette er tross alt et alvorlig lovbrudd, sier Mortensen.

Han håper ved å dele overvåkingsfilmen at noen kanskje kjenner igjen de to tyvene og kontakter politiet.

– Det var tidlig på morgenen, men det er jo en del trafikk da, så jeg tror noen nok har sett de. De gikk fra stasjonen og oppover mot kirken med pappesken mellom seg. De må jo da også ha tatt av seg maskene vil jeg tro, forklarer han.

- Leit

Mortensens sønn, Ole-Jørgen Mortensen, er butikksjef ved bensinstasjonen. Det var han som skulle åpne onsdag morgen.

– Da jeg kom fram ble jeg litt overrasket. Da så jeg at jeg hadde flere tapte anrop fra sjefen selv og både politiet og Securitas sto parkert utenfor.

Han synes det er leit at folk oppfører seg som de to tyvene.

– Hadde de bare kommet og spurt oss, hadde de sikkert fått det de ville ha. Det hadde nok vært langt billigere for oss enn å erstatte sikkerhetsglasset. Det er dyre greier, sier han og ler.

Butikksjefen forteller at han aldri har opplevd noe lignende så lenge han har arbeidet ved stasjonen.

– Jeg er bare glad for at dette ikke skjedde mens vi ennå hadde nattåpent. Det kan jo være traumatiserende for personalet å bli møtt av gassmasker og ei øks, sier han.