TRIO: Vebjørn Pedersen (til venstre), Mathias Nymo og Petter Kihlmark fra Workinmarka skole. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

TRIO: Vebjørn Pedersen (til venstre), Mathias Nymo og Petter Kihlmark fra Workinmarka skole.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

FISKEHJELL: Lisbeth Drotz hos Råfisklaget med et fiskeri-inspirert pepperkakehus. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FISKEHJELL: Lisbeth Drotz hos Råfisklaget med et fiskeri-inspirert pepperkakehus.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

PREMIERT: Markus Aleksander tok imot premie og gavekort fra varaordfører Jarle Aarbakke. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

PREMIERT: Markus Aleksander tok imot premie og gavekort fra varaordfører Jarle Aarbakke.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

STORT OPPMØTE: Det var mange som ville få med seg kåringen av beste pepperkakehus på Kystens Hus, der varaordfører Jarle Aarbakke sto for premieutdelingen. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

STORT OPPMØTE: Det var mange som ville få med seg kåringen av beste pepperkakehus på Kystens Hus, der varaordfører Jarle Aarbakke sto for premieutdelingen.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

PUBLIKUMSVINNERE: Barna på Storvollen barnehage vant premiene «Årets Publikumspris». Fra venstre Eliane, Kasper, Cilia, Elisa og Markus Aleksander. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

PUBLIKUMSVINNERE: Barna på Storvollen barnehage vant premiene «Årets Publikumspris». Fra venstre Eliane, Kasper, Cilia, Elisa og Markus Aleksander.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

1 / 5

Kåret mange pepperkakehusvinnere på Kystens Hus

Den tradisjonsrike førjulsutstillingen «Pepperkakebyen» ble formelt avsluttet onsdag med storstilt prisutdeling.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Da delte varaordfører Jarle Aarbakke ut en rekke premier til «byggmesterne» som hadde levert inn bidrag til utstillingen.

I alt cirka 40 bidrag har kommet inn, forteller daglig leder i Sentrumsforeningen, Lena Nymark.

– Det har vært en veldig populær utstilling her på Kystens Hus. Spesielt turistene synes at den er koselig, sier hun.

Mange vinnere

I alt seks vinnerpremier ble delt ut – i tillegg til to ekstrapremier som ble loddet ut til deltakerne.

Den gjeveste prisen, «Årets Pepperkakehus», hadde faktisk sin opprinnelse inne på Kystens Hus.

Det var Råfisklagets bidrag «Fiskehjellene» som fikk prisen – og 1.000 kroner i sentrumsgavekort.

Inspirert av næringen

– Vi har laget en fiskehjell ettersom vi er inspirert av fiskerne og fiskekjøperne som vi jobber for, forteller Lisbeth Drotz, webredaktør hos Råfisklaget.

Hun forteller at premien på 1.000 kroner vil bli gitt videre til noen som trenger det.

«Folkets Favoritt», det vil si bidraget som har fått flest stemmer på Facebook, ble bidraget til Storvollen Barnehage på Kvaløya. Også de fikk et gavekort på 1.000 kroner.

Pengene til barna

– De pengene skal vi bruke på noe til barna. Det er de som har bakt pepperkakene, og de som skal få nyte godt av premien, sier Marianne Lindrupsen fra barnehagen.

Workinmarka skoles syvendetrinn stakk også av med en 1.000-kronerspremie. De fikk prisen for beste bidrag fra en «Skole eller Barnehage».

– Vi skal bruke pengene til noe morsomt for klassen. Kanskje bruker vi det til skoletur eller noe lignende, forteller Petter Kihlmark.

Kan hente bidragene

Utstillingen er som sagt avsluttet, og de som har levert inn bidrag kan nå hente disse.

Lena Nymark i Sentrumsforeningen håper imidlertid at de får stå en liten stund – ikke minst fordi den som nevnt er populær blant turister og andre besøkende på Kystens Hus.

– Vi lar utstillingen stå over romjula, deretter rydder vi den vekk, sier hun.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: