Julen forbindes ofte med god mat, og til god mat hører også god drikke til. Ofte er det vin som står på bordet, men man kan også drikke øl på julaften, selv om det er pinnekjøtt, ribbe eller lutefisk som står på menyen.

Vi har snakket med daglig leder i Gulating, Mads Hansen, for å høre hva det beste ølet er til julematen.

Ribbe

– Ribbe er ganske feit mat. Da passer det veldig godt å ha et mørk og kraftig øl. En brown ale vil være bra til ribben, forteller Hansen, som trekker fram juleølet fra Telemark mikrobryggeri.

Pinnekjøtt

– Pinnekjøttet er jo veldig salt. Da er det godt å ha noe å leske seg med. En blonde ale eller en pilsner vil være godt til dette.

Lutefisk

– Til lutefisken trenger man noe som ikke er så overdominant. Hveteøl eller blonde ale vil nok være best, sier Hansen og peker ut hveteølet til Rena.

Kalkun

– I likhet med lutefisk og pinnekjøtt, vil en lys ale være godt til kalkunen. Jeg mener Rena sitt hveteøl også vil være bra til kalkun.

Samtidig peker Hansen ut «Tromsøpalmen» og blonde ale fra Graff som alternative ølsorter til julematen.