Fire av de seks søknadene Nofima sendte inn til EUs Horizont 2020 gikk gjennom.

Det betyr at instituttet får nesten 30 millioner kroner. Det opplyser Nofima i en pressemelding.

Prosjektet som anses som størst dreier seg om mattrygghet hjemme på det private kjøkkenet.

De opplyser i pressemeldingen at dårlig hygiene hjemme på kjøkkenet er årsaken til sykdom hos 60.000 europeere årlig.

Det er i land som har bakteriene Salmonella og Campylobacter at dette er mest vanlig.

‒ Matindustriens anstrengelser hjelper lite dersom det likevel svikter hjemme på kjøkkenbenken. Vi starter nå et forskningsprosjekt som skal gi forbrukerne kunnskapen og verktøyene de trenger for å lage mat hjemme på en tryggere måte, sier prosjektleder Solveig Langsrud, forsker i matforskningsinstituttet Nofima.

Forsker Petter Olsen blir involvert i to av de fire EU-prosjektene.

I pressemeldingen forteller de at det ene prosjektet skal styres fra Island, det andre fra Nord-Irland. Førstnevnte omhandler kvalitet på sjømat. Det siste dreier seg om Europas handel med Kina.