Vær mer snill med andre, stump røyken, dropp snusen, opplev verden, tren mer, spis mindre usunn mat. Listen er lang over hvilke nyttårsforsetter vi lager oss før året er omme.

– Reis mindre

NYTTÅRSFORSETT: Inger Buresund.

I motsetning til de som ønsker å reise mye i 2017, går Inger Buresund, teatersjef på Hålogaland Teater mot strømmen.

– Jeg ønsker å reise vesentlig mindre. Jeg har reist forferdelig mye i flere år, og jeg gleder meg til å være mye mer i Tromsø, forteller Buresund.

NYTTÅRSFORSETT: Anneli Drecker.

Musiker Anneli Drecker velger å komme med følgende svar:

– Mitt nyttårsforsett er å ikke ha noen nyttårsforsett. De varer ut januar også faller de vekk, sier Drecker.

Kultur

NYTTÅRSFORSETT: Lasse Lauritz Pettersen.

Flere av Tromsø-kjendisene ønsker å bli mer kulturelle.

– Gå mer på konsert, spise mer fisk og drikke mer øl, sier Lasse Lauritz Pettersen, sjef for Buktafestivalen i en SMS.

NYTTÅRSFORSETT: Finn Arve Sørbøe.

– Jeg skal prøve å bli flinkere til å gå på konserter og kulturelle begivenheter i 2017. Det er et familiemotto. Vi er altfor lite på kulturelle arrangementer, og de gangene vi er med er det utrolig artig, forteller Finn Arve Sørbøe.

Familie

En fellesnevner med Tromsø-kjendisene er at de ofte er opptatte og derfor ikke får like mye tid hjemme som de skulle ha ønsket.

NYTTÅRSFORSETT: Audun Rikardsen.

– Jeg har et nyttårsforsett som jeg har hatt lenge. Det er å være mer hjemme sammen med familien, og få smakt litt mer på whiskysamlingen jeg har, forteller Audun Rikardsen, Årets tromsøværing 2016, professor på UiT–Norges arktiske universitet og naturfotograf.

NYTTÅRSFORSETT: Kristin Røymo.

Ordfører Kristin Røymo er for tiden på ferie på Sri Lanka, men har likevel satt seg noen nyttårsforsetter.

– Mine nyttårsforsetter er å være en god ordfører for byen vår. I tillegg vil jeg le mer med familien min, plukke jordbær fra vår egen hage, også vil jeg egentlig ha en hund, men det har jeg ennå ikke avtalt hundre prosent med Maria (Røymos kone, jour.anm.), sier Røymo i en SMS.

NYTTÅRSFORSETT: Steinar Nilsen.

– Jeg har egentlig ingen nyttårsforsetter. Jeg har heller et ønske om at familie og venner skal ha det fint og være friske og raske, sier Steinar Nilsen, direktør i Tromsø Taxi.

Trening

Som mange andre, har Tromsø-kjendisene også trening på lista.

NYTTÅRSFORSETT: Kirsti Sparboe.

– Jeg har spist mye god mat i julen, så mitt første nyttårsforsett blir å spise mindre. Jeg må nok kanskje trene litt mer også. Når det kommer til å gå ned i vekt så sier alle at de skal starte enten på en mandag eller 1. januar, så det passer jo bra, sier musiker, Kirsti Sparboe.

NYTTÅRSFORSETT: Bård Flovik.

– Mer regelmessig egentrening, sier TIL-trener, Bård Flovik i en SMS.