Pensjonisten bor i Turistveien i Tromsdalen. Nå er hun lei av at brøytemannskapene fyller eiendommen hennes med tettpakket snø.

– Fortauet langs eiendommen, som også ligger mot Fugløyveien, blir ryddet med snøfreser. Det betyr at snøen tettpakkes og ikke er mulig å rydde med vanlig redskap. Når det er som verst, blir jeg stengt inne og hjemmehjelpen ute. De kommer ikke inn med bilene og må parkere langt unna huset, konstaterer Gerd Pedersen.

Hun har i alle år påpekt problemet overfor Bydrift. Men så langt har det ikke gitt resultat.

Har leid hjelp

– Jeg har vært heldig og fått nabohjelp til snøryddingen. Men nå er hans utstyr gått i stå og jeg har ingen andre muligheter til å få snøen bort fra innkjørselen.

Gerd Pedersen valgte å ringe politiet tirsdag kveld. Da hadde hjemmehjelpen klaget på forholdene og fordi de må bruke tiden på å løpe mellom huset og der de finner parkeringsplass.

Foretok rydding

– Enden på visa ble at en hyggelig politimann satt meg over til Slottet – driftsbygningen til kommunen på nordøya. Der forklarte jeg problemet.

Telefonen gjorde at Bydrift foretok rydding inne på Pedersens tomt sent på kvelden.

– Det er ikke første telefonen fra meg til Bydrift, presiserer 84-åringen som også trekker fram de juridiske forholdene rundt plasseringen av snø.

Skaper problem

– Etter så mange år, må brøytemannskapene vite at jeg er en gammel dame som er avhengig av hjelp. At de freser snø på plenen, kommer jeg neppe unna. Men når de fyller innkjørselen, må de skjønne at det skaper problem. Ikke bare for meg, men også hjelperne mine, sier Gerd Pedersen.

Ikke alltid like lett

Leif Harald Pedersen hos Bydrift sier at det ikke er enkelt å unngå at snø havner i folks innkjørsler.

– I dette tilfellet foregår ryddingen med snøfreser. Da blir massene ekstra tette og tyngre å fjerne. Men vi prøver å ikke skape for store belastninger for huseierne som uansett må belage seg på måking når vi rydder, sier faglederen.